Megújul, szebb lesz a Kossuth utca

Elkezdődött a Kossuth Lajos utca részleges felújítása.

Jelenleg a páros oldalon a hibás vízelvezető folyókák és a sárga szegélykövek cseréjét végzi a Városgondozás Eger Kft. A Kossuth utcai parkolók és a járda között – a Dobó térről elbontott burkolatból – átjárókat építenek. A fák alatti, zöld területen a talajcsere után árnyéktűrő, talajtakaró növényeket ültetnek, a kikopott gyepfelületeken füvesítést végeznek. Szintén önkormányzati megrendelésre pótolják a sérült fagyal sövényeket, egyes szakaszokon pedig új sövényt telepítenek.

A zöldfelületek fentiekben részletezett cseréjére és a növényzet bővítésére 3,2 millió, a Kossuth utcai folyóka és szegélycserére, valamint a járdakapcsolatok kialakítására 1,8 millió, így a Kossuth utcai munkálatokra összesen 5 millió forintot fordít Eger önkormányzata.

Virágosabb lesz a város
A virágosítást idén 16 millió forinttal támogatja Eger, 105 ezer virág kerül ki a napokban a közterekre, dolgoznak a Széchenyi utcán, s hamarosan kezdődik az Eszterházy tér egyedileg tervezett, sokszínű és tartós kompozícióinak kiültetése is, amellyel a tervek szerint Pünkösdre végeznek.