Harminchétmillió forintos informatikai fejlesztés az egri főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskolán 170 új asztali számítógépet helyeztek üzembe.

A gépek elosztásáról a dékánok döntöttek: egy részük oktatókhoz kerül, de a hivatalok elavult számítógépeinek egy részét is lecserélik.. Megújul a B épület 103-as tanterme is, itt 30 új számítógép áll az oktatás szolgálatába. Az új gépek HP ProDesk 400 G1 típusúak, Intel I5-ös processzort és 8GByte memóriát tartalmaznak, Windows 7 operációs rendszert, és az Office 2013-as verzióját telepítették rájuk.

Az EKF-en bevezették a gépek központi nyilvántartását, és a távsegítség nyújtását is, ezzel az informatikus kollégák a tulajdonos előzetes engedélye után be tudnak jelentkezni a gépre, és segítséget tudnak nyújtani annak használatában. A telepítéseket folyamatosan végzik, de mivel a régi gépek tartalmának átmásolása sok időt vesz igénybe, az átadási folyamat több hétig is eltarthat majd.
A gépek beszerzésére idén közel 37 millió forintot fordított az Eszterházy Károly Főiskola. A kiválósági keret ebben az évben is rendelkezésre áll, így a korszerűsítési folyamatot a tervek szerint tovább folytathatják.