Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Tivadar

Sötét
Fény

Százhetven millió forintért létesít új tréning központot a hatvani Bosch

Százhetven millió forintért létesít új tréning központot a hatvani Bosch

Ez a cikk több, mint 9 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. 170 millió forintból új tréning központot létesít a gyárban; a duális oktatást szolgáló beruházás alapkövét kedden helyezték el.

Volker Schilling gazdasági és Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató köszöntőjében rámutatott: az alapkőletétellel „a jövőbe tekintenek és egy olyan oktatási központ alapjait teremtik meg, amely ki tudja elégíteni a megnövekedett képzési igényeket”. Hangsúlyozták: a tehetséggondozás a fenntartható fejlődés egyik alapfeltétele.

Elhangzott: a tervek szerint 2015-ben nyitják meg a központot, ahol évente 56 hallgatót oktatnak majd.

A cég vezetői hangsúlyozták: a hatvani Bosch a térség legnagyobb munkáltatója.

Volker Schilling és Roger Seemeyer emlékeztettek: a magyarországi műszaki felsőoktatási intézményekkel folytatott együttműködés részeként a hatvani Bosch járműelektronikai szakirányt indított 2012-ben a gödöllői Szent István Egyetemen.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője arról beszélt, hogy a hatvani gyár dinamikus működését jól jellemzi a legyártott termékmennyiség: már elkészült tízmillió műszerfal, húszmillió kormányrendszer-vezérlés, harmincmillió fedélzeti vezérlő, negyvenmillió motorvezérlő és hatvanmillió érzékelő.

Uwe Koch, Németország budapesti nagykövetsége gazdasági attaséjának szavai szerint a német szociális partnerségi modellt valósították meg Hatvanban, amelynek része a korlátozott munkaképességű embereknek a munka világába való integrálása, és az egyetemekkel való együttműködés is.

Hozzátette: bár kiváló növekedési mutatókkal bír Magyarország, aggodalomra ad okot, hogy a német és a magyar gazdaság közötti különbség 2004 óta nem csökkent, hanem nőtt. A Bosch ugyanakkor bebizonyította, Magyarországon is lehet versenyképes termékeket gyártani – fejtette ki.

A 4760 embert foglalkoztató Robert Bosch Elektronika Kft. gyár területe 200 ezer négyzetméter, ebből több mint 90 ezer a hasznos alapterület. Az elmúlt 15 évben 480 millió eurót fektetett be a vállalat a hatvani gyárba, amelynek tavalyi árbevétele megközelítette az 1,2 milliárd eurót. A cég 70 vevőjének több mint 3000 féle terméket szállít, havonta összesen mintegy 6,4 millió darabot.

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL