Új szemlélettel irányítana a Fidesz: nyerjenek végre a gyöngyösiek!

Június végén mutatkozott be a nyilvánosság előtt dr. Tatár László, a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármester-jelöltje. A kormányzó pártszövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján felsorakozott az a tíz képviselőjelölt is, akiknek felkérése Gyöngyös város fejlesztésének legfontosabb szakterületeivel áll összhangban – írta közleményében a Fidesz gyöngyösi szervezete.

“Új szemléletet kínál minden gyöngyösi számára a Fidesz-KDNP csapata. Kifejezetten szakmai alapokon kiválasztott, hozzáértő és tapasztalt emberekből álló frakciót szeretnének összeállítani, akiknek határozott és egységes jövőképe van a sikeres és élhető Gyöngyösről.

– Ehhez a munkához felkértem az általam megfelelőnek tartott embereket, akiket a Fidesz-KDNP helyi szervezete már támogatásáról biztosított – így mutatta be a kormánypárt városi képviselőjelöltjeit dr. Tatár László polgármester-jelölt. Gyöngyös város látható fejlődése érdekében a polgármester-jelölt saját feladatának a szakmai tervek és a gyöngyösiektől érkező jelzések összehangolását nevezte.

Dr. Tatár László aláhúzta: korábbi felkérését a gyakorlati partnerségre a Károly Róbert Főiskola és a Bugát Pál Kórház egyaránt nyitottsággal fogadta és mindkét intézmény megfontolt döntést hozott. Az intézmények által a képviselőjelölti csapatba delegált szakértők személye garantálja, hogy mind az egészségügy, mind az oktatás területén meghatározó szakemberek támogatják és alakítják a Fidesz-KDNP programját Gyöngyösön.

A jelöltek névsora igazolja dr. Tatár László személyes elkötelezettségét abban, hogy – amennyiben a csapat többségi bizalmat kap a gyöngyösiektől – 2014 őszétől azonnal, erős felhatalmazás mellett, alkuk nélkül indulhasson a munka a város fejlesztéséért, hogy végre a gyöngyösiek nyerjenek.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei:

– Egy jól működő város ismérve, hogy megbecsüli értékeit és hasznosítja a helyben megtalálható tudást és tapasztalatot. A polgármester-jelölti munkám első lépései között éppen ezért kerestük fel a kórházat és a Károly Róbert Főiskolát, hogy az intézményekben fellelhető szakértelmet Gyöngyös érdekében állítsuk csatasorba. Dr. Dinya Lászlót arra kértem, hogy alkossa meg azt a közösen megvalósítható városfejlesztési stratégiát, amely sikeressé teheti Gyöngyöst – mondta Dr. Tatár László.

Dr. Dinya László a Károly Róbert Főiskola innovációs igazgatója, korábbi tudományos rektorhelyettese, volt oktatáspolitikus, egyetemi tanár. A menedzsment és a térségfejlesztés nemzetközileg elismert szakértője, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje birtokosa. Heves megye területfejlesztési koncepciójának elkészítésében végzett munkájáért területfejlesztési díjat kapott.

Weisz Péter – Egészségügyi menedzser, a Bugát Pál Kórház főigazgatója. Széleskörű egyházi és civil kapcsolatrendszerrel rendelkezik. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa, amelyet a különböző vallási felekezetek közötti párbeszéd előremozdításával érdemelt ki. Elsősorban az egészségügy és az egyházi ügyek terén számítanak a munkájára. – Pétertől azt kértem és azt várom, hogy az önkormányzatnál a kórház érdekeit képviselje határozottan, a kórházban pedig a gyöngyösiek érdekeit – hangsúlyozta dr. Tatár László.

Domjánné dr. Nyizsalovszki Rita – A Károly Róbert Főiskola docense, turisztikai és tájgazdálkodási szakértő, a Gyöngyös-Felsővárosi Plébánia aktív hitéleti szereplője. Kétgyermekes családanya, az ő szerepvállalása is mutatja az aktív partnerséget a főiskolával. Rita két, Gyöngyös sikeres jövője szempontjából fontos területen, az egyházi és turisztikai szakterületek kérdéseiben vállal szerepet tudásával a csapatban.

Bársony-Kovács Ágnes – Fiatal, tettrekész pedagógus, aki számítástechnikát tanít a város egyik iskolájában. Ért a diákok nyelvén, szabadidejében aktív horgász, elkötelezett természetbarát. Célja, hogy Gyöngyöst a fiatalok is egyre jobban szerethessék, és hogy a város a legmodernebb informatikai technológiák terén is mindig időben lépjen előre.

Eperjesi László – Europa Nostra-díjas építészmérnök, korábbi városi főépítész. Mindent tud a város épített környezetéről, s már több különleges épülettel gazdagította Gyöngyöst. Nagy híve az értékes építészeti örökség megóvásának és korszerűsített, felújított formájában történő hasznosításának. Ilyen a gyöngyösi Orczy-kastély és kertje megvalósult rehabilitációja, vagy a zsinagóga hasznosításának ötlettervei. – Mivel mi Gyöngyösön valóban építeni szeretnénk, jól jön a háznál egy igazi építész tudása – emelte ki a polgármester-jelölt.

Lovász Péter – Bányamérnök, közgazdász, energetikai és kereskedelmi szakértő. A versenyszférában szerezte tudását, ennek megfelelő tempót képes diktálni a város működtetésének kérdéseiben. Többek között Gyöngyös energiagazdálkodásának reformjára szólt a felkérése. A feladat nem kisebb, mint azon dolgozni, hogy Gyöngyös az erőforrásait jobban használja ki, ezzel kevesebb teher háruljon Gyöngyös lakóira.

Kósa Miklós – Közismert érdekvédő, igazi csapatjátékos. Élete az érdekképviselet, a munkavállalók jogaiért való kiállás, de szervezett formában barátaival együtt aktívan tesz a határontúli magyarokért is. Kósa Miklós munkájára többek között Gyöngyös testvérvárosi kapcsolatainak elmélyítésében számít dr. Tatár László.

Dr. Magyar Ottó – Elismert, gyakorló jogász, tapasztalatból ismeri az önkormányzati élet jogi feltételrendszerét, valamint a jog teremtette lehetőségeket a közbiztonság javítása érdekében. Magánemberként a minőségi kultúra terjesztéséért is sokat tett, a művészeti elkötelezettségéről legalább annyian ismerik, mint az elesettekért való kiállásáról, hiszen sok ügyben képviselte a kisembereket. Ajtaja biztosan mindig nyitva fog állni bárki előtt, ahogy eddig is történt.

Tuza György – Borász, agrárvállalkozó, a Nemzeti Agrárkamara gyöngyösi elnöke. Kétkezi, egyenes ember, akinek határozottsága a garancia arra, hogy a gyöngyösi borászok a jövőben még jobban összefogjanak a borvidék gazdasága és a turizmus felpezsdítéséért, a város adottságainak jobb kihasználásáért.

Dr. Ördög István – A mezőgazdasági tudományok doktora, népszerű sportszervező. Hivatását tekintve egy középiskola igazgatója, kisgazda, vidám természetű közösségi ember. Agrárkérdésekben, oktatási, sportszakmai területen egyaránt érdemes hallgatni a szavára.

Hogy egyes kérdésekben pontosan melyik irányban induljon el Gyöngyös, azt az adott területet legjobban ismerő szakértők mellett maguk a gyöngyösiek határozhatják meg. Ebben a munkában mind a 33 ezer városlakóra számítunk. A Gyöngyösön megszokott, meddő politikai személyeskedések helyett a helyiek javaslatainak, a párbeszédnek, a hiánypótló ötleteknek fogunk teret adni. Erről a konzultációs munkáról fog szólni a csapat programja az októberi választásokig – zárta a bemutatást dr. Tatár László.”