Pet Shop Boys: a permanens forradalom

Öreg boyok, nem vén boyok: a Budapest Parkban lépett fel az elektronikus popzene koronázatlan királya a Pet Shop Boys.

 

A több mint 30 éve a világ élvonalához tartozó páros először egy londoni hangszerboltban találkozott, majd zenekart alakítva az évtizedek során tízmilliónál is több lemezt adtak el. A számos díj mellett meg kell jegyezni azt is, hogy a Guiness Rekordok Könyve szerint a brit könnyűzene történetének legsikeresebb párosáról – Neil Tennant és Chris Lowe – van szó.

 

MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor

A koncert ezúttal is szikrázó volt, a régi nagy slágerek mellett – Go West, Domino Dancing, West End Girls –  bemutatták legújabb dalaikat. A Pet Shop Boys Electric Tour 2014 nevű turné keretében Budapesten is megismertük a legújabb szerzeményeket, amelyek nem a nosztalgia jegyében készültek: a 30 éve forradalminak számító hangzás, dizájn, és fénytechnika ma is ugyanúgy forradalminak hat, miközben nem léptek vissza egyetlen lépést sem.

A forradalom tehát permanens, az együttes évtizedek óta a legújabb, a legkorszerűbb hangokat és fényeket küldi felénk. Ezért lehet, hogy kivételes módon ezt a zenét mind a huszonévesek, mind az ötvenesek, hatvanasok ugyanúgy élvezik. Miközben ízlésük amúgy reménytelenül különbözik egymástól.
Mert tényleg jók. A lézerfény legyen velünk!

P. S.