Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Ismét emelkedtek az adóbevételek Egerben

Ismét emelkedtek az adóbevételek Egerben

Ez a cikk több, mint 9 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az év első hat hónapjában az adóbevételi előirányzat 50,36 százalékban teljesült és összegszerűen 1.826,9 millió forint adóbevétel már növelte az önkormányzat saját bevételeinek nagyságát.Ez idáig, az adóbevételek mindössze 15,1 százalékát fizették a háztartások. A féléves zárási adatok bizakodásra adhatnak okot, hiszen az előző év hasonló időszakához képest, 118,4 millió forinttal nagyobb összeg folyt be a város költségvetésébe olyan adókból, melyek az önkormányzat büdzséjét gyarapítják.  Korsós László irodavezető szavai szerint különösen örvendetes ez annak tudatában, hogy 2014. évre adóemelés nem volt, sőt egyes helyi adók csökkentek, megszűntek.

 

A helyi adók közül az iparűzési adóban és az idegenforgalmi adóban volt a legjelentősebb bevétel növekedés (előbbiben 99,5, utóbbiban 12,3 millió forint). A megyeszékhelyek között Eger az utolsó előtti helyet foglalja el az átlagos építményadó mérték nagyságával és utolsó helyen áll az átlagos adóterhelés terén is, tehát mértéktartó helyi adópolitikát folytat a vagyoni típusú adó kivetése terén.

A benyújtott és feldolgozott bevallások alapján a város iparűzési adó-erőképessége ismét növekedésnek indult és 120 millió forinttal javult a megelőző évi adatokkal összevetve. Az idegenforgalmi szektor mutatószámai is jelentős emelkedést mutatnak, hiszen az itt eltöltött vendégéjszaka szám is majd 31 ezer nappal (ebből 21,3 ezer adóköteles) növekedett az év első hat hónapjában. Ennek nyomán a bevallott előző évi iparűzési adó 38,1 millió forinttal és az idei idegenforgalmi adó 9,6 millió forinttal emelkedett.

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL