Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Gázai konfliktus – Izrael kiszélesítette szárazföldi hadműveletét

Gázai konfliktus – Izrael kiszélesítette szárazföldi hadműveletét

Ez a cikk több, mint 9 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Gázai övezetben indított szárazföldi hadművelet további kiszélesítését jelentette be vasárnap a kora reggeli órákban az izraeli hadsereg.

A külföldi hírügynökségek által ismertetett közlés szerint az eddiginél nagyobb területen, még több katonát vetnek be a Gázai övezet iszlamista erői ellen indított offenzívában. Pontos számokról nem érkezett jelentés.

A hétvégén az izraeli fegyveres erők 34 földbe vájt lejáratot fedeztek fel, amelyek közel egy tucat, a Hamász szélsőséges palesztin szervezet által ásott alagúthoz vezettek.

A hadsereg beszámolt arról is, hogy vasárnap hajnalban meghalt két izraeli katona egy palesztin kommandóval vívott összecsapásban.

Palesztin források közlése szerint a Hamász egyik vezető tagjának, Hálil al-Hadzsának a házát ért légitámádásban négyen meghaltak. A közlések szerint a légicsapásban a Hamász-vezető három családtagja és egy szomszédjuk halt meg.

Az izraeli hadsereg által július 8-án indított hadműveletben mintegy 350 palesztin vesztette életét Gázában, az izraeli halálos áldozatok száma hétre emelkedett a vasárnap hajnali adatok szerint. Legkevesebb negyvenhat palesztin vesztette életét szombaton, ami így az összecsapások egyik eddigi legvéresebb napja lett.

Az ENSZ közlése szerint Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára vasárnap egyhetes tárgyalássorozatba kezd a gázai konfliktusról és egy lehetséges tűzszünetről. Ban Ki Mun elsőként Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozik Katarban, onnan Kuvaitvárosba, Kairóba, Jeruzsálembe, Rámalláhba, majd Ammánba utazik tovább, hogy a tartós tűzszünet eléréséről tárgyaljon.

Forrás: MTI

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL