Fokozott ellenőrzés: tucatnyi bírsággal

Fokozott ellenőrzést tartott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A kétnapos akció során több szabálysértőt is elcsíptek.

A rendőrök az M3-as autópálya Heves megyei szakaszát, valamint a 3-as, és a 25-ös számú főutakat ellenőrizték a TISPOL European Operation Speed akció keretében. Az akció fő célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése mellett a gépjárművekkel elkövetett jogsértések kiszűrése és a szabályszegőkkel szemben való fellépés volt.

A rendőrök a sofőrök által megválasztott sebességen túl a közúti közlekedési szabályok betartására, a passzív biztonsági eszközök használatára és a járművek műszaki állapotára is figyeltek. Tették mindezt azért, mert hazánkban a közúti közlekedési balesetek egyik fő oka továbbra is a megengedett maximális sebesség túllépése, illetve a sebesség helytelen megválasztása. A személyi sérüléssel járó balesetek nagy hányada emiatt következik be. A kétnapos akció során a rendőrök összesen 12 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni, míg 23 szabálysértővel szemben közigazgatási bírságot.