Lépjen kapcsolatba velünk

Hargita Heves megye testvérmegyéje lett

Hargita Heves megye testvérmegyéje lett

Ez a cikk több, mint 9 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Soron kívüli ülést tartott a megyei közgyűlés testülete. A tanácskozást követően  Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke testvérmegyei megállapodást ír alá.

 

A napirendek tárgyalása előtt esküt tett Kontra Gyula (MSZP), a megyei közgyűlés új tagja. Korózs Lajos képviselő 2014. július elsejei hatállyal mondott le képviselői megbízatásáról, a megüresedett képviselői helyre jelölte az MSZP Kontra Gyulát. Korózs Lajos képviselői megbízatásáról való lemondásával egyidejűleg a Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságában betöltött tagsága is megszűnt. A megüresedett bizottsági helyre az MSZP szintén Kontra Gyulát javasolta, míg az Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottságban, Kontra Gyula helyét, Helgert Tiborné vette át nem önkormányzati képviselőként.

A soron kívüli közgyűlés összehívását a Heves Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása indokolta. Eskütételüket követően a megyei közgyűlés tagjai a Tisza-tó térség Területfejlesztési Program (2014-2020) egyeztetési változatát, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Program Operatív programrészének véleményezésére irányuló előterjesztést is elfogadták.
A közgyűlés ülése után Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke testvérmegyei megállapodást ír alá. A testvérmegyei partnerség bővítése céljából Heves Megye Közgyűlése a 2014. június 27-ei ülésén döntött arról, hogy együttműködési megállapodást köt Hargita Megye Tanácsával. Szabó Róbert ünnepi beszédében szólt arról, hogy ez az összefogás lehetőséget nyújt számunkra egy még szorosabb együttműködés megteremtésére Székelyfölddel, valamint tovább erősítheti Székelyföld anyaországgal közös identitásának megőrzését. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott, a Heves megyével való együttműködés gazdasági, oktatási és kulturális téren is gyümölcsöző lehetőségeket tartogat. Hozzátette: bízik benne, hogy a testvérmegyei kapcsolatnak köszönhetően még inkább elmélyülnek a magyar-magyar kapcsolatok.
Az együttműködési megállapodás aláírását követő könyvbemutatón a Jelképek a Székelyföldön és a Címer és pecsét a Székelyföldön című könyvekkel ismerkedhettek meg jelenlévők.

Továbbiak Egyéb kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL