Debreceni Bormustra – egri nedűkkel

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület TOP 20 seregszemléjét. Az eseményen húsz pincészet vesz részt – nyolc egri, nyolc tokaji, három mátrai és egy bükki – mutatja be három-három borát, és lesz négy vendég pincészet is Badacsonyból.

A Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület kiadásában kerül a borszerető közönség elé napjaink egyetlen ingyenes, országos terjesztésű borászati szaklapja, a negyedévente megjelenő Debreceni Borozó. A lapszámokban minden esetben legalább kétféle borteszt leírás is megjelenik, amelyekre a pincészetek önkéntes alapon küldik be a bormintákat. A tesztelésre minden esetben más összetételű bíráló csapatot szervez a szerkesztőség, ahol abszolút vakkóstolás keretében vizsgálják a szakemberek a borokat.
Két esztendeje döntöttek úgy, hogy a teszteken legjobban szereplő pincészeteknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a nagyközönségnek is megmutathassák legszebb boraikat. Ebben az évben is megrendezik Kelet-Magyarország egyik legszínvonalasabb boros rendezvényét, a Debreceni Bormustrát, amely ismét a Déri Múzeum patinás falai között várja a borrajongókat.

A TOP20 seregszemlén húsz pincészet – nyolc egri, nyolc tokaji, három mátrai és egy bükki – mutatja be három-három borát, és lesz négy vendég pincészet is Badacsonyból.

A TOP20 borászatai: Thummerer Pincészet, Gál Tibor Pincészet, Orsolya Pincészet, Besenyei Pincészet, Kovács Nimród Pincészet, Gróf Buttler Pincészet, St. Andrea Pincészet, Egri Borvár – Tóth Ferenc Pincészet, Csernyik Pince, Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet, Babiczki Pincészet, Szent Tamás Pincészet, Disznókő Pincészet, Tokaj Nobilis Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Holdvölgy Birtok, Béres Szőlőbirtok, Pendits Szőlőbirtok, Basilicus Pincészet.

Meghívott vendégek Badacsonyból: Málik Pince, Csobánci Bormanufaktúra, Borbély Pincészet, Laposa Családi Birtok