Közönségtalálkozó, filmfesztivál, premierek az egri mozikban

Pezsgő élet jellemzi mostanság az egri mozikat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy van, amikor egy nap több program is megrendezésre kerül, mint ahogy az történt a héten is. Csütörtökön került megrendezésre az Agro 2 közönségtalálkozója, s vele egyidőben a Slowfilmfesztivál és persze jöttek a legújabb filmek premierjei, mint a Torrente 5. és Reese Witherspoon legújabb filmje, a Csábítunk és védünk. 

Az Argo 2 közönségtalálkozóra a film rendezője, Árpa Attila is eljött, aki érdekességeket mesélt a forgatásról és a közönségnek ajándékokat osztottak egy kvíz játék keretén belül, ahol az egri közönség jól helyt állt a filmmel kapcsolatos kérdésekben. A közönség és az Argo csapata beszélgetést folytattak a jövőbeli tervekről, Bicskey Lukács hiányáról is. A találkozón részt vett az egri Kerekes Band együttes, akiknek a film aláfestő zenéit köszönhetjük és Tysont megszemélyesítő Kiss József is.

Két napon át zajlott az Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra és Médiaismeret Tanszékének szervezésében a nemzetközi diákfilmfesztivál, a Slow Film Fest, melynek a főiskola és az Agria Mozi adott otthont. A teltházas vetítéseken számtalan rövid filmet mutattak be a szervezők helyi és a határon túlról érkező diákok munkái közül.

Berényi Tamás, a cég ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy mindent megtesznek, hogy minél több új programot valósítsanak meg a mozikban és emellett a régi értékeket is megtartják, mint például az Aranyéletkorúak Matinéja, ami minden héten megrendezésre kerül az Uránia Moziban.