Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Szemerkényi Réka az egri értékek nagykövete is

Szemerkényi Réka az egri értékek nagykövete is

Ez a cikk több, mint 8 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Szombaton beszámoltunk arról, hogy Egerbe látogatott hazánk egri származású, washingtoni nagykövete. Az Eger Híreket megtisztelte egy hosszabb interjúval is. 

Szemerkényi Réka az interjúban elárulta: nem csupán szimpátia-látogatást tett városunkban, tárgyalt is a város vezetőivel, meghatározó személyiségeivel arról, hogyan lehetne Eger kulturális és gazdasági értékeit még jobban ismertté tenni az Egyesült Államokban, illetve szakemberei, hogyan tudják tanácsaikkal az EKF egyetemmé válását segíteni.

Pár nappal ezelőtt volt egy éve, hogy átadta megbízó levelét Obama elnöknek, ezért a nagykövet asszony munkájának eredményeiről is beszámolt nekünk, és arról is beszélt, milyen irányba tart hazánk és az Egyesült Államok kapcsolata, mik lehetnek azok az ügyek, amelyek idén erősíthetik még jobban a két ország politikai és gazdasági szövetségét.

Fotó: Nemes Róbert

Fotó: Nemes Róbert

A nagykövet asszony azt is elárulta, „egri leánykaként” mit gondol az egri borokról, hogyan tudja azokat még jobban népszerűsíteni, illetve hogy mit gondolnak Egerről gyermekei a tengeren túlról.

Klikk az interjúra:

Továbbiak Eger Hírek TV kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL