Lépjen kapcsolatba velünk

3… 2… 1… zero and lift off – fellőtték az Egri Csillagot

3… 2… 1… zero and lift off – fellőtték az Egri Csillagot

Ez a cikk több, mint 8 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ismét fellőtték a Bikavér párját, hogy meghódítsa a boruniverzumot. A Gál Tibor Fúzióban 16 féle fehér bort lehetett kóstolgatni.

Az Egri Csillagot 2010-ben álmodták meg egri borászok a Gál Tibor Pincészetben a Borászok Éjszakáján. Az új különlegességgel az volt a céljuk, hogy a borvidék életét megújítsák, és már jól ismert Bikavér mellett egy fehér házasítást is alkossanak.

Egy házasítást, mely’ egységes lesz, mégis minden borászat egyéniségét magában hordozza- így született meg az Egri Csillag, melynek a lényege, hogy benne legyen az bárkié a termőhelyi karakter kapja a legnagyobb hangsúlyt azaz terroir bor váljék belöle.

felloves

A világon Eger az első hely, ahol egységes brand név alatt fehér borvidéki házasítással találkozhatunk. Az Egri Csillag hosszú távú sikerének nyitja, hogy képes volt valóban valami frisset, újat mutatni. A termelő saját képére formálhatja, ennek megfelelően minden egyes Egri Csillag a maga kategóriájában (classicus, superior vagy grand superior) kiváló minőséget képvisel.

Az Egri Csillagnak borfesztiválja is van. Tavaly hatvan borász kínált 180 féle bort a Szépasszonyvölgyben.

 

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL