Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Szuperman in da hauz

Szuperman in da hauz

Ez a cikk több, mint 7 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Avagy ismerje meg dr. Bényi Szabolcsot, a Heves Megyei Közgyűlés új alelnökét!

Pénteken új alelnököt választott a Heves Megyei Közgyűlés. Na, ez nehéz szülés volt.

A megyei fideszesek már lassan fél éve pörögtek a témán. A sztori úgy indult, hogy Turcsányi Dániel egri alpolgármester átült az egri vagyonkezelő (EVAT) vezérigazgató székébe, az ő alpolgármesteri székébe meg Herman István a megyei közgyűlés alelnöke. Megürült tehát a megyei alelnöki hely, ezt sikerült most betölteni.

Korábban sokat lehetett hallani Oroján Sándorról, de hivatalos jelölés sosem érkezett a személyére. Róla most nem szól a hír, de informátoraink szerint töretlenül bírja Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő bizalmát valamint még annyit tudunk róla, hogy időközben a Heves Megyei Fejlesztéspolitikai Kerekasztal koordinátora lett.

m1-81674-10561500

És végül most itt van a mindenhez értő dr. Bényi Szabolcs!

Hogy mit kell tudni róla? Az EH utánajárt. Az biztos, hogy sokszínű, érdekes ember lehet, legalábbis a világhálón fellelt infók, személyes sztorik, oknyomozás alapján.

Bényi 45 éves, jogász, egy leánygyermek édesapja. Felsőfokon beszél angolul és olaszul. Helyi kötődést nem találtunk nála azon kívül, hogy a kiosztott önéletrajza szerint az Eger Sikeréért Egyesület tagja.

Azonban!

Félmilliárdos

Az új alelnök egyben a megye legjómódúbb közéleti embere pozícióját is gyorsan elfoglalta, hiszen vagyonnyilatkozata szerint van mit a tejbe aprítani. Több cég tulajdonosa, többek között a felszámolással és végelszámolással foglalkozó Agenor Consulting Kft.- nek valamint az ingatlanfejlesztésre fókuszáló BPA Inveszt-nek.

Felügyelő bizottsági elnöke a Duna Libra Közgazdász Zrt.-nek. Magánvagyona tehát a bevallás szerint 500 millió forint felett van, ami valljuk be, hogy nem gyenge.

Felszámoló vagy reorganizátor?

Úgy tűnik, hogy a megyei közgyűlés egy igazi cápát igazolt.

Az elmúlt időszakban a több tízmilliárdos felszámolói piac teljesen átalakult, ezt rajzolta fő organizátorként újra az újdonsült megyei közgyűlési elnök úr.

Ebben a minőségében sokat dolgozott együtt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel.

Egy hajóban evezünk

Bényi Szabolcs egy országos sportszövetség elnöke, tudjuk, hogy a kormány szereti ha megfelelő ember van a megfelelő helyen, így kerülhetett Bényi is ide:

 

38-20-ra nyert a Magyar Evezős Szövetség tisztújításán 2014-ben, akkor azt nyilatkozta, hogy nem akar a szakmai munkába beleszólni, menedzser lesz.

Ebben a minőségében a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) is a tagja, részt vesz hazánk olimpiai pályázatának készítésében.

Ahogy esik úgy puffan

Úgy tudjuk, hogy dr. Bényi kaszkadőrként is dolgozott hajdanában.  A Cyrano című film magyarországi forgatásán még thai boxos sportolóként ismerkedett meg és utána évekig együtt pörgött, dolgozott, barátkozott a legendás szaktekintély Oroszlánnal (Pintér Tamás) is. Ezt a típusú tapasztalatát minden bizonnyal a megyei önkormányzatnál is kamatoztathatja majd. Filmjét, amiben felismerhető eddig nem leltük fel, de aki látott valami ilyesmit az küldje el, közé fogjuk tenni!

Tétre, helyre, befutóra

Egy youtube videó szerint hajtott a lóversenypályán is- ez már tiszta Rejtő Jenő- , nem is rossz eredményel!

Talán innen a lovas kapcsolat Horváth László országgyűlési képviselővel?

Kinek az embere?

A bemutatkozáson azt mondták, hogy Szabó Róbert (a Heves Megyei Közgyűlés elnöke) kérte fel és úgy tudjuk, hogy mindhárom megyei országgyűlési képviselő bizalmát bírja. A lovas kapcsolatról már tettünk említést, Szabó Zsolt Hatvanból  csendes szemlélő és támogató volt állítólag.

Dr. Bényi Szabolcsot sokan Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter holdudvarához kötik, mások szerint a Miniszterelnökségen vannak erős gyökerei (testvére, dr. Bényi Krisztina főosztályvezető a Modern Városok Program- hoppá Eger!-  fő operatív felelőse a minisztériumban).

„Nagyon sok múlik a megyei fejlesztéspolitika sikeres és eredményes összhangján” – mintha csak Nyitrai Zsolt megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztost hallanánk, de ezt Bényi mondta nem is olyan régen. Információink szerint Bényi és Nyitrai között a kapocs Csepreghy Nándor miniszterhelyettes lehet, aki nem is olyan rég részt vett a Heves Megyei Fejlesztéspolitikai Kerekasztal megalakulásánál.

Miért felel majd közgyűlési vezetőként?

Még nem tudjuk pontosan a gyakorlatban. Az elnöki előterjesztés szerint a kormányzati kapcsolatokért, a megyei sportfejlesztésért és az Eger városával való egyeztetésekért. Bármit is jelentsen ez.  Kormányzati kapcsolatai kétségen kívül vannak, egyesek szerint a királyig. Országos sportszövetségi elnök, most a megyében is ténykedik majd. Egerrel is biztosan kell majd egyeztetni (lásd. feljebb Modern Városok Program -50 milliárdos fejlesztési terv!), azt tán meg tudja oldani.

A sajtótájékoztatón azt mondta: hoz majd projekteket, országos lehetőségeket ide a megyébe. Hisszük, ha látjuk!

A lényeg a lényeg: van új alelnök, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

És ami a legfontosabb kérdés: mivel lesz nekünk, egri és Heves megyei polgároknak jobb az életünk? Ez mostmár egy kis részben dr.Bényi Szabolcs megyei alelnökön is múlik.

Az EH folyamatosan hírt fog adni a bekövetkezett vagy elmaradt eredményekről.

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL