Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Tivadar

Sötét
Fény

Egyetemmé válás – a hallgatók szemével

Egyetemmé válás – a hallgatók szemével

Ez a cikk több, mint 7 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ahogy azt már korábban olvashattátok nálunk, az Eszterházy Károly Egyetem sikeresen megalakult, felszentelték az egyetemi táblát, és sikeresen lezajlottak az ünnepi programok is. Most hallgatókat faggattunk arról, mit éreznek az egyetemmé válás kapcsán. 

EU6I2332-2

A pénteki Eszterházy Kulturális Fesztiválon Liptai Kálmán köszöntötte az egybegyűlteket

Bialkó Mónika az intézmény szociálpedagógus hallgatója. Roppant büszkeséggel és várakozással tölti el az egyetemmé válás. A következőket mondta el nekünk:

Amikor megtudtam, hogy egyetemmé válik az Eszterházy Károly Főiskola, elsősorban természetesen, ahogyan szerintem minden hallgatóját és dolgozóját, engem is büszkeség töltött el. Másodsorban pedig, mivel már 4 éve ennek a csodás intézménynek a padjait koptatom, tisztában vagyok vele, hogy ez egy emberközpontú főiskola és így azzal is, hogy ez nagy valószínűséggel az egyetemmé válás után is így marad – tette hozzá. Nagyon örülök, hogy itt tölthettem a főiskolai éveimet, hiszen az itt dolgozó tanárokat és dolgozókat nem csupán az érdekli, hogy hogyan teljesítünk, hanem személy szerint mi magunk is, és az is hogy éppen mi zajlik a lelkünkben – emelte ki.

Móni vidáman mutat a táblára "Már egyetemi"!

Móni vidáman mutat a táblára „Már egyetemi”!

Véleményem szerint, hogyha ez a jellege megmarad az intézménynek az egyetemmé válás után is, akkor pontosan ezért fog idővel nagynevű egyetemmé válni, ezzel együtt mégis családias közeggé, és ahogyan már említettem, emberközpontúvá. Hangsúlyozta: Sokkal fontosabb az, hogy megtartsa a diákokat és sikerélményben részesítse őket, amely úgy érzem, eddig is megvalósult és bízom benne, hogy ezután sem lesz ez másképp.

Egy fiatalembernek is feltettük a nagy kérdést, mit érez az egyetemmé alakulással kapcsolatban, név szerint Várdai „Puli” Gábornak, aki Mozgóképkultúra és Médiaismeret szakos hallgató. Elmondta nekünk milyen gondolatai vannak, és milyen változásokra számít

Hogy milyen változást hozhat az egyetemmé válás? Igazából jó kérdés. Mivel még nem jártam egyetemre! – kezdte mondandóját. Öt éve vagyok a főiskolán, második szakomat végzem – mesélte. Mondhatni, hogy meg voltam elégedve a főiskola nyújtotta lehetőségekkel, igaz voltak dolgok, amelyek annyira nem tetszettek. De nem felelhet meg egy főiskola vagy egyetem sem minden egyes hallgató kényének kedvének – hangsúlyozta. Az egyetemtől talán amit a legjobban várok, hogy kicsit felpezsdül a hallgatói élet, talán aktívabbak lesznek a hallgatók – mondta.

Gábor szerint

Gábor a hallgatói élet felpezsdülésére számít.

Hogy többen leszünk e? Ez majd kiderül a gólyatáborban, és szeptemberben, mikor berepülnek a gólyák – mesélte. Amit még várok, hogy hátha a város is pozitívabban áll majd az egyetemre járó hallgatók elé, és több kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd. Nem bezárják a jó helyeket, hanem igazodnak majd a hallgatók elvárásaihoz – emelte ki. Kifejtette: A suli mellett igencsak sokat dolgozok, operatőr-vágó vagyok, így remélem, hogy nekem is még több munkám lesz, többféle lehetőséget tudok kipróbálni, és talán a város és az egyetem is ösztönöz majd arra, hogy itt maradjunk, letelepedjünk és vissza adhassuk a későbbiekben azt, amit hallgatói éveink alatt kaptunk tőlük!

Hoztunk Nektek egy videót is, amely pár percben bemutatja az Egyetemet, az Egri, Jászberényi, Sárospataki és Gyöngyösi campusokat, illetve diákok és oktatók beszélnek az egyetemmé válásról, annak lehetőségeiről:

A videó forrása: a palettaonline.hu oldal.

Továbbiak Egyetem kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL