Nagy változások kosarasaink háza táján

Nagy változások, de csöppet sem lankadó lelkesedés: így jellemezhetnénk a EKF-Eger-KOK SE férfi NB I/B-s kosárlabdásainak jelenét.

Kiemelkedően fontos, kvalifikációs bajnoki esztendő vár az EKF-Eger-KOK SE férfi NB I/B-s kosarasaira. Váczi Péter vezetőedző arról tájékoztatta az agriasport.hu oldalt, hogy a bajnokság 2017/18-ra átalakul. Az idei a 2016/17-es pontvadászatban a rájátszást követően az 1-14 helyen végzők alkotják majd 2017-ben a felső házat. Alatta pedig a 15-24 helyen végzett csapatokat egészítik ki NB II-ből érkezőkkel. Természetesen feljutni és kiesni is lehet a csoportokból.

basketball-824112_1920

A vezetőedző elmondta: a szeptemberben kezdődő bajnokságban mindenki – így mi is – őrülten fogja hajtani az 1-14 helyet. Alapemberünk Máté Balázs új kihívásokat keresve Miskolcra igazolt. Szabó Dániel visszatér Tiszaújvárosba és van rá esély, hogy Frey Patrikra sem számíthatunk jövőre munkahelyi elfoglaltság miatt. Vannak jelöltjeink a távozók helyére, ezek a tárgyalások reményeim szerint a felkészülésünk kezdetére, augusztus 8-ig lezajlanak. Természetesen mi nem tudunk versenyezni a sokat ígérő csapatokkal, de van egy erős egyetemünk ami kellő vonzerőt jelenthet – nyilatkozta Váczi Péter.

A hagyományos Dobó Kupa felkészülés torna tervezett időpontja szeptember 3-4 (szombat-vasárnap).

Mostanában zajlik a sportélet Egerben, nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy ismét városunkban rendezik meg az Országos Serdülő Úszó Bajnokságot, illetve hogy a férfi kéziseink is bővülnek egy izraeli és egy brazil játékossal. Emellett, az FM 7 rádió is megcsillogtatta sportszeretetét: többszörösen dedikált mezt lehet majd nézegetni a stúdiójukban!

Forrás: agriasport.hu/EH