Megújul a Csiky utca csapadékvíz-elvezetése

A napokban megszületett a támogatási szerződés a Csiky utca csapadékvíz-elvezetésének felújítására. A tervek engedélyeztetése után 120 millió forintos rekonstrukció kezdődhet el a város egyik legforgalmasabb útján.

Körülbelül egy héttel ezelőtt ismét vízben állt a Csiky Sándor utca, helyenként a csatornából is feltört a víz. Nagyobb esőzések idején szinte megszokott kép ez, a hirtelen lezúduló csapadék mennyiségét a csatorna nem tudja elvezetni, s a víz hömpölyög a Maczky Valér utca felé. Nem egyszer az útburkolatot is felszakította már az áradat, amely több Széchenyi utcai üzletbe is betört.

Megújul a Csiky Sándor utca!
Megújul a Csiky Sándor utca!

Az önkormányzat a területi operatív program keretében kívánja orvosolni a problémát. A város pályázatát befogadták, a napokban pedig a támogatási szerződést is megkötötte Eger.

Habis László polgármester elmondta, két pályázat fogja egymást támogatni, amit aláírtak, az egy 120 millió forint értékű támogatási szerződés, és a Csiky utca-Maczky Valér utca teljes nyomvonalán egy új csapadék-csatorna építését szolgálja majd.

A probléma megoldásához meg kell újítani a vízelvezetést szolgáló, csaknem 100 éves közműrendszert a Csiky utcában, Eger belvárosának egyik legforgalmasabb útján.

Az elvégzett munkát követően az utcaképben is lesz némi változás, az útpálya szintje minimálisan, az erősítőréteg vastagságával megemelkedik. A jövőben pedig – ugyancsak uniós forrásból – az út és közterület felújítást is tervezi a város.

Forrás: tveger.hu