Babaöböl érkezett az egri kórházba – furcsa név, hasznos találmány

Százezres nagyságrendű az értéke annak a speciális eszköznek, amely most érkezett meg a szülészeti osztályra. A császármetszéssel szült nőket és újszülöttjeiket segíti innentől.

Nem kell felkelni az ágyból
Ennek a babaöbölnek az a lényege, hogy az ággyal egy magasságban közvetlenül elhelyezhető azon édesanyák mellé, akik a műtét miatt egyébként még nehezen tudnak mozogni, hogy mondjuk úgy, kötöttebbek – mondta el az Eger Híreknek Hasilló Annamária szülésznő. Így az anyuka magához veheti a kicsit, igény szerint szoptathatja, könnyebben tudnak érintkezni – fejti ki a szakember.

Látszik, milyen kényelmesen lehet pihenni a babaöbölben
Látszik, milyen kényelmesen lehet pihenni a babaöbölben

Az ELTE adománya
Egerbe egy babaöböl érkezett, a régióban Miskolcon a két szülészeten, Ózdon, illetve Kazincbarcikán elérhető mostantól az eszköz. Dr. Varga Katalin indította el a kezdeményezést, ő a vezetője az ELTE affektív pszichológia tanszékének „Séta a szülés-születés minőségéért” projektjének. Egerben „kapóra jött” a babaöböl, hiszen az intézmény vezetősége már jó ideje célul tűzte ki, hogy bababarát kórházként üzemeljen a Markhot Ferenc Megyei Kórház.

Mamának és babának is hasznos találmány
Mamának és babának is hasznos találmány

A babaöböl
A Lilibel babaöböl egy különleges, a szülői ágyhoz csatlakoztató, kisméretű babaágyikó. Fekvőfelülete pontosan az ágy magasságához igazítható, biztosítva ezzel, hogy szorosan egymás mellett, mégis külön ágyban alhasson anyuka és kisbaba. Éjszakánként a szülőnek nem kell kikelnie ahhoz, hogy megnyugtassa síró gyermekét. A babaöböl a hozzá tartozó kiegészítők segítségével néhány mozdulattal mobil kisággyá is alakítható, amely napközben a többi helyiségbe is átvihető, bárhol is tartózkodjon az anyuka.

A szülészeten dolgozóknak is öröm minden fejlesztés
A szülészeten dolgozóknak is öröm minden fejlesztés. Az emléklapot Hasilló Annamária szülésznő és laktációs szaktanácsadó tartja kezében.