Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Számos meglepetéssel rukkol elő Eger az ünnepi időszak alatt

Számos meglepetéssel rukkol elő Eger az ünnepi időszak alatt

Ez a cikk több, mint 7 éve és 4 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Eger évek óta népszerű utazási célpont a hosszú hétvégéken és az ünnepi időszakokban. A 2015-ös évben, december hónapban az online szállásfoglalási adatok szerint országos második helyezést értünk el Budapest után. 

Úgy látjuk, hogy ez az örömteli folyamat idén is folytatódik: a november 1-jei napokon Eger volt a legnépszerűbb vidéki desztináció és volt olyan „egyszerű” novemberi hétköznap is, amikor – szó szerint – megteltek a város szálláshelyei.

Sokan és sokat dolgoztak, s tesznek ma is azért, hogy Egeré legyen az ország egyik legvonzóbb karácsonyi vására, s hogy az adventi időszak egri programkínálata országosan is egyedülálló legyen.

A 30 nap alatt csaknem 100 fellépőt hallhatnak az egriek és vendégek a Dobó téri színpadon. Ismert, nagynevű együttesek és énekesek látogatnak hozzánk, valamint városunk amatőr zenészeinek, iskolás csoportjainak, civil kórusainak is tapsolhatunk majd. Valamennyi fellépő vállalta, hogy – stílusától függően – beépít a műsorába karácsonyi dalokat is.

ef1203103537be459cec449f2dede8c5_1920

Különleges érdekesség, hogy tematikus napokon tisztelgünk az ebben az időszakban valamilyen évfordulójukat ünneplő zenei nagyságok előtt. November 27-én Jimi Hendrix – Deák Bill Gyula; december 8-án John Lennon – Blackbirds, Kozma Orsi; december 11-én Frank Sinatra – Group ’n Swing; december 16-án Kodály Zoltán – Trió á’la Kodály; december 18-án Keith Richards – Stoned feat. Fekete Jenő; december 23-án pedig James Brown – B The First, Pély Barna együttese lép színpadra Egerben.

Amikor nincs élő program a színpadon, az újdonságként megjelenő Dobó téri óriás kivetítőn gyerekfilmeket, karácsonyi videoklipeket láthatnak az érdeklődők, esténként pedig karácsonyi, családi mozifilmeket élvezhetünk. Helyi összefogás keretében a TV Eger csapata 9 esti koncertet rögzít teljes egészében. Ezeket a délelőtti és a kora délutáni órákban megismételjük a LED-fal segítségével, így azok is láthatják és átélhetik egy-egy egri, adventi este hangulatát, akik az adott programon nem tudtak részt venni.

A Végvári vitézek terén mini karácsonyfák és az „Üzenj szeretteidnek akció” várja a látogatókat. A nagy sikerű, nyári Olimpia Pikniknek otthont adó téren Adventkor 30 darab, falapból kivágott karácsonyfa jelenik meg. Ezek egy részét díszítésre felajánlottuk egy-egy óvodának, vagy iskolának, a fennmaradó karácsonyfák pedig terveink szerint egyfajta „analóg” Facebook – üzenőfalként működnek majd: az egriek és a nálunk pihenő kedves vendégek egymásnak üzenhetnek karácsonyi üdvözletekkel, rajzokkal, fotókkal, karácsonyfadíszekkel.

Az egri adventi vásárt egységes arculattal rendezi meg az EVAT Zrt: a megújult belvárosi tereken megjelenő faházak az Eger Advent – dizájnba illeszkedő feliratot kapnak. (Egységesebbé válik a Katona téri árusítás: csak az EVAT Zrt. által telepített faházakból lehet árusítani.) A Dobó téren és a Gárdonyi téren összesen 38 faházban kínálják termékeiket az árusok: 8 helyen készülnek az íncsiklandó étkek és italok. Eger történelmi belvárosában – a vásári árusokkal és az állandó üzletekkel együtt – mintegy 30 helyen lehet majd forralt bort és egyéb, az ünnephez kapcsolódó italokat kapni.

A kimért forró innivalót idén egységes, „Eger Advent” dizájnnal ellátott bögrékből lehet kortyolgatni. A bögre, melyhez jótékonysági akció is kapcsolódik, szuvenírként, emlékként, illetve ajándékként megvásárolható, de vissza is váltható. A forralt bor és más finomságok fogyasztására kiválóan alkalmas, tetszetős használati tárgy egységáron, 900 Ft-ért lesz kapható és 800 Ft-ért váltható vissza. Visszaváltás esetén a 100 Ft-os különbség, vásárlás esetén pedig a beszerzési ár és az eladási ár különbsége (azaz 250 forint) egy jótékonysági alapba kerül. Az ide befolyt összegből az egri Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályának vásárolunk egy nagyképernyős televíziót, valamint DVD játszót és gyermekfilmeket.

Az adventi vásáron – két faházban – megjelennek Eger testvérvárosai és határon túli partnertelepüléseink is*, valamint külön faházat ajánlottunk fel civil szervezeteknek, akik jótékonysági akciók keretében saját termékeiket kínálják. A Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület jótékonysági csereakciót szervez: komoly kedvezményt adnak termékeikből használt, de még jó minőségű cseretermékek, pl. háztartási gépek, ruhaneműk leadása esetén. Az összegyűlt, használt termékeket jótékony célra ajánlják fel.

Az 1552 márkanév már létezik és a Tourinform Iroda mellett saját bolttal is rendelkezik. A jövőben szeretnénk ezt valódi márkává fejleszteni, hogy az 1552-es évszám különböző, divatos termékeken való megjelenése erősítse az „Eger” brandet. A ruházati termékek az adventi vásáron debütálnak: kabát, mellény, sapka, sál, baseball sapka, táska és kapucnis pulóver, valamint hosszú ujjú póló lesz kapható a márka saját faházában, a Dobó téren.

A #egeradvent (hashtag egeradvent) nyereményjáték egy Facebook és Instagram játékot takar. A mottó: „Lőj egy szelfit Egerben és nyerj értékes ajándékokat”!

A részvételhez csupán a #egeradvent megjelöléssel kell képeket feltölteni a közösségi oldalakra, mi pedig hetente kiválasztjuk a legviccesebb, vagy éppen a legszebb képet, melynek készítője egri ajándékcsomagot nyer.

Fotó: eger.hu

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL