Orbán Viktor reggel a Kossuthon: Nem babra megy a játék

Magyarország megvédte a saját és Európa határait is. – Szerénynek kell lenni, de ha Európa határai ma védettek, abban nekünk, magyaroknak fontos szerepünk volt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Egyre több érzelemmel telítődnek a viták, mert az Európai Unió komoly döntések előtt áll, így  – nem babra megy a játék – fogalmazott a kormányfő szokásos reggeli rádió interjújában. Orbán Viktor szerint túl sok álláspont van az Európai Unióban, így túl sokfelé húznak a lovak.  – Európa egyrészt még mindig a világ legjobb helye, másrészt hanyatlás és kihívás előtt állunk. Ha nem változtatunk, Európa elveszítheti jelentőségét. A pálya, amin vagyunk, rossz– közölte. A kormányfő azt mondta: ebben az évben fontos, hogy Brüsszelt megállítsuk.

radioorban
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2017. március 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Öt komoly témakör van, amelyben meg kell védeni érdekeinket, ehhez nemzeti egységre is szükség van, ezért nemzeti konzultációt fogok indítani – mondta Orbán Viktor. A témák között megemlítette a rezsicsökkentést és a munkahelyteremtés megvédését, a migráció kérdését, továbbá a külföldi szervezetek átláthatóvá tételét. A migrációval kapcsolatban elhangzott: Magyarország megvédte a saját és Európa határait is. – Szerénynek kell lenni, de ha Európa határai ma védettek, abban nekünk, magyaroknak fontos szerepünk volt – jegyezte meg.

(hirado.hu)