Hallja mindenki a te versed a következő Kaláka Fesztiválon!

Íródeákok figyelem! Ha van egy gyönyörű élményetek a Bükkről és még rímbe is tudjátok szedni, akkor most előttetek a lehetőség. A legtehetségesebb akár még híres is lehet, hiszen a legjobb verset a Kaláka együttes zenésíti meg.

2017-ben ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Idén a Bükki Nemzeti Park védnöke a Kaláka együttes. Ebből az alkalomból a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Kaláka Fesztivállal együttműködve nyílt, korhatár nélküli versíró pályázatot hirdet „A Bükk csavargó útjain” címmel. (A pályázat címe Apor Elemér, a jeles egri költő egyik versét idézi.)

A pályázatra olyan verseket várnak, amelyek a Bükk páratlanul szép természeti adottságait, élővilágát, kiállítóhelyeit, a területén elhelyezkedő települések, túrák, kirándulások, látogatások hangulatát adják vissza.

Archív fotó: Nemes Róbert
Archív fotó: Nemes Róbert

Minden pályázó maximum 3 verset küldhet be, a szövegből egyértelműen derüljön ki, hogy a Bükkről, illetve ott szerzett élményekről szól.

Érdemes pályázni, mert a versek közül a Kaláka együttes egyet megzenésít, sőt előadja a 38. Kaláka Fesztiválon. Szóval ha egy József Attila vagy egy Ady Endre veszett el benned, akkor ez a te versenyed, írj egy verset és nyerj!

A további részleteket itt olvashatjátok el.