Lépjen kapcsolatba velünk

Húsvétkor Eger a favorit a magyarnak

Húsvétkor Eger a favorit a magyarnak

Eger ismét az élvonalban, kiderült, a legtöbb honfitársunk városunkat választotta a húsvéti pihenéshez, kikapcsolódáshoz.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Hoppá! Eger ismét az élvonalban, kiderült, a legtöbb honfitársunk városunkat választotta a húsvéti pihenéshez, kikapcsolódáshoz.

A tavalyihoz képest már most két és félszer több vendég foglalt szállást belföldi helyekre a négynapos húsvét idejére. Minden negyedik magyar Szép-kártyával egyenlíti majd ki a számlát, amelynek átlagos értéke 49 667 forint – olvasható az origo.hu oldalán.

Idén Egert választották legtöbben Húsvétkor. Archív Fotó: Nemes Róbert

A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak.

Persze előtte még böjtölünk: a magyarok 47 százaléka tartóztatja meg magát legalább nagypénteken.

Nem kérdés, hogy a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása bejött a magyaroknak. A Szallas.hu kutatásában részt vevők (közel kétezer embert kérdeztek meg) 90 százaléka kifejezetten örül a döntésnek, amit persze sokan ki is használnak. A tavalyi húsvéthoz képest például már most két és félszer annyian foglaltak szállást belföldön, de a külföldre irányuló forgalom is megugrott. Több, mint háromszor annyian utaznak az országhatáron túlra, mint tavaly húsvétkor.
Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy melyik a Top 10 település az előfoglalások alapján és, hogy milyen szálláshelyen és hány éjszakára szállnak meg a legtöbben, kattintsatok IDE!

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL