Az egri ifjú Messik New Jersey-ig focizhatják el csapatukat

Idén újra megrendezik Magyarországon a Danone Nemzetközi Junior Focikupát, ahol az Eger SE U12-es csapata is részt vesz.

A Danone Csoport világszerte 15 éve rendezi meg rendszeresen ezt a labdarúgó tornát, amelyen ez idő alatt mintegy 2,5 millió gyermek vett részt világszerte. Az évről évre egyre több országban zajló focikupa nemzetközi fővédnöke Zinadine Zidane.

A mini manók New Jerseybe vágynak. Fotó: fourfourtwo.hu

Idén április 22-én Miskolcon kezdődik a 2017. évi „Danone Focikupa a Gyermekekért”, országos, U12-es gyermek labdarúgó torna.  Az Danone és az MLSZ által rendezett kupa miskolci elődöntőjében a Diósgyőri VTK, a Sajóvölgye Focisuli, a Mezőkövesd-Zsóry FC, az Eger SE, a Salgótarjáni BTC, a Sátoraljaújhelyi TE, az Eger Plútó, valamint az Encs VSC csapatai küzdenek egymással azért, hogy Magyarországot képviselhessék New Jerseyben, ahol 32 ország vesz részt a nemzetközi döntőben. A torna különleges eleme, hogy a résztvevő labdarúgó akadémiák bevonásával a Danone és az MLSZ sportszer- és sportfelszerelés gyűjtést szervezett, amellyel a programban tavaly résztvevő, állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerekeket segítik.

– A Danone Nemzetközi Junior Focikupával célunk, hogy a magyar gyermekek számára is nemzetközi szintéren való megmérettetési lehetőséget biztosítsunk úgy, hogy mindeközben az egészséges életmódra és táplálkozásra ösztönözzük őket – írják a honlapjukon.