Ingyen levegőt osztanak Egerben

Szemétszedési akciót hirdet Egerben a Fidesz városi szervezete, amelynek során a párt és a KDNP önkormányzati képviselői saját választókerületben tisztítják meg lakókörnyezetüket a csatlakozó önkéntesekkel együtt.

Az április 22-től május 1-ig tartó akciót Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, a Fidesz megyei elnöke jelentette be.
– A TeSzedd! őszi országos megmozdulásain eddig is részt vettek képviselőink, most azonban úgy döntöttek, hogy nem várnak addig, április 22-én, a Föld napján elindítják május elsejéig tartó akciójukat a megyeszékhelyen, hogy megtisztítsák az utcákat és tereket, illetve felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket. Ezzel erősítik a környezettudatos szemléletet, ugyanakkor építik a helyi közösséget is – tette hozzá.

Szemétszedési akciót hirdet Egerben a Fidesz városi szervezete. Fotó: Szabó Bendegúz

Kiemelte, benyújtottak egy módosítást, amelynek révén úgynevezett „ingyen levegő pontokat” telepítenek a városban, hogy megkönnyítsék a bringások dolgát, ha fel szeretnék fújni a bicikli kerekét.

A közelgő akció kapcsán Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy helyi képviselőik élen járnak majd a szervezésben és a munkában is, ám várják azon önkénteseket, szimpatizánsokat, civileket, polgárokat, hivatali dolgozókat, akik csatlakoznak az egy héten át tartó akcióhoz.

A sajtótájékoztatón a Fidesz önkormányzati képviselői ismertették, hogy választókerületükben pontosan hol és mikor tisztítják meg lakóhelyüket a szeméttől.

A pontos tudnivalók megtalálhatók lesznek az www.eger.hu oldalon, illetve a képviselők saját közösségi oldalain.