Pénteken a Föld Napját ünneplik az Érsekkertben

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Pénteken irány az Érsekkert, ahol te is részt vehetsz a Föld Napján.

Április 22-i jeles nap alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.
Idén Egerben április 20-tól eseménysorozat indult el a világnap alkalmából, ami április 25-én gyógynövénytúrával zárul. Mindeközben hulladékgyűjtő akciókban, tavaszi nagytakarításban, szemléletformáló játékokban, kerékpáros felvonuláson és különféle túrákon vehetnek részt a környezetükért tenni akarók.

Pénteken megtelik az Érsekkert – Archív Fotó: EH

Pénteken 9 és 15 óra között ingyenesen fogadja a látogatókat az Eszterházy Károly Egyetem botanikus kertje, valamint ezen a napon és 22-én, szombaton a Nemzedékek terén „SZEMÉTSZÜRET LEVENDULÁÉRT” hulladékgyűjtő csereakció zajlik, ahol cserepes levendulát kap ajándékba 1 zsák műanyag hulladékért az, aki a fenti két napon 10-től 16 óráig leadja azt az EKMK Lakossági Információs és Szolgáltató Iroda melletti gyűjtőpontunkon.

Pénteki programok az Érsekkertben

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint civil szervezetek és intézmények számos programmal hívják és várják a kicsiket és nagyokat az Érsekkertbe.
Délelőtt 10 órától faültetés, megnyitó és színpadi előadás fogadta az érdeklődőket az étterem melletti árnyas- füves részen, emellett természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos játékok, versenyek, ügyességi próbák, programok, kiállítások sora, valamint a Gondold újra! játszótér és ötlettár kínál hasznos időtöltést 16 óráig a város zöld szívében.
Délután 5 órától az I bike Eger csapata várja a kerekeseket a kertben, akik fél hatkor indulnak a XXI. városi kerékpáros felvonulásra.

A szombati és vasárnapi programokért kattintsatok az egriprogramok oldalára.