Inkubátorral és vércukorszintmérővel is támogatta az egri kórházat a K&H gyógyvarázs program

Eddig közel hat millió forint értékben kaptak műszereket a pályázat segítségével, de most is pályázik a Gyermekosztály.

Ahogy arról korábban írtunk már, a K&H gyógyvarázs program a gyermekegészségügy elhivatott támogatója.

2004 óta országos szinten közel 598 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

Kíváncsiak voltuk, az Egri Mentőállomás és az egri kórház részesült-e már a program támogatásából.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója kérdésunkre elmondta, tudomása szerint az elmúlt években az Egri Mentőállomás nem kapott támogatást.

A kórházba jutott gyógyvarázs pénz

A Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztálya rendszeresen részt vesz a K&H Bank  gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatán – írta az EgerHírek megkeresésére Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense.

Többek között EEG berendezést (az agy elektromos tevékenységét vizsgáló eszköz) vércukorszint mérő eszközöket, nagy mennyiségű tesztcsíkot, fertőzések, gyulladások diagnosztizálására szolgáló gyorsteszteket, az újszülött részlegre inkubátort kapott az intézmény.

Jelenleg is pályázik a Gyermekosztály a K&H gyógyvarázs programban, egy újszülött reanimációs asztalt (az újszülött első ellátására szolgáló speciális készülékekkel ellátott egység) és kékfénylámpát (az újszülöttkori sárgaság kezelésére szolgáló fényterápiás készülék) szeretnének elnyerni.

Eddig közel 6 millió forint értékben kapott műszereket a Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztálya a K&H gyógyvarázs pályázata segítségével – összegezte Szegedi Erzsébet.

Borítókép: Nemes Róbert