Heves megyei lesz-e Magyarország Szépe?

Két megyénkbeli lány is ott van a június 18-ai döntőben, amit a Duna és a Duna World élőben közvetít majd. A győztes Kínában képviselheti hazánkat a Miss World világdöntőn.

Negyedik alkalommal választják meg Magyarország Szépét a közmédia csatornáján. A show műsorvezetői Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek – tájékoztattak a szervezők.

Az EgerHírek is jelen volt az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyről hamarosan videókat is mutatunk majd nektek, melyekben helyi szereplőkkel és Tatár Csillával beszélgettünk.

A döntős versenyzők négy különböző szettben lépnek majd színpadra. A már jól ismert bikinis kör mellett Merő Péter estélyi és nemzeti öltözékeiben is felvonulnak majd a lányok és lesz egy – a vizes vébé ihlette – kreatív tour is. Az itt viselt ruhákra pályázatot írtak ki a szervezők, ahová „Víz és győzelem” témában várták a divattervezők pályamunkáit.

Hajas Laci hölgykoszorúban – Fotó: Körmendi Gábor

A május 18-i sajtótájékoztatón Sarka Kata, a Magyarország Szépe ügyvezetője elmondta, több száz lány közül választották ki a legszebb húszat, akik hamarosan a sárvári felkészítő táborba vonulnak, hogy zavartalan körülmények között készülhessenek a versenyre. Itt négy háziversenyen méretik meg magukat, a Miss Beauty Face, a Miss Bikini, a Miss Sport és a Miss Talent után egy-egy lánytól elbúcsúznak, így a televíziós döntőben már csak tizenhat lány verseng majd a koronáért.

A győztes Miss World Hungary udvarhölgyei a Miss Earth Hungary és a Top Model of the World Hungary cím birtokosai lesznek.

Őket a 16 tagú zsűri szavazza meg, de ahogy azt már a nézők megszokhatták, idén is lesz közönségszavazás. Voksolni továbbra is alapdíjas telefonszámon lehet majd a legszebbnek ítélt jelöltre. Idén először mobil applikáció segítségével is informálódhatnak a versenyről, a döntősökről a felhasználók, és ezen a platformon is támogathatják szimpátia szavazatukkal a finalistákat. Az applikációban legtöbb voksot kapott lány „A legszebb mosoly” cím birtokosa lesz.

Szépségek várnak a sorukra – Fotó: Körmendi Gábor

A Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

A leendő nyertesnek nagykövetként a világversenyen is képviselnie kell majd az általa választott jótékony ügyet.

A húsz döntős lány, akik között már ott van az ország új szépségkirálynője: Ilyés Jenifer, Kármán Klaudia, Kiss Doris, Koroknyai Virág, Kotrócz Gréta, Kővágó Dóra, Lajos Kitti, Márton Fanni, Nagy Viktória, Oldal Cintia, Orbán Bianka, Örvendi Cintia, Pető Laura, Rudolf Nikolett, Senánszky Flóra, Stankovics Beáta, Szigligeti Ivett, Szilágyi Gerda, Tersach Vivien, Viczián Viktória.

Láthattatok már nálunk szépségeket, ugyanis korábban jártunk az előválogatón, íme a videó, amit ott forgattunk: