Megújult az online kéményseprői ügyintézés

Május tizedike óta működik a katasztrófavédelem kéményseprőipari honlapjának megújított online ügyintézési felülete. Az átalakítással és fejlesztéssel egyszerűbbé és gyorsabbá válik az időpontfoglalás és megrendelés folyamata.

A katasztrófavédelem ügyfelei várhatóan az eddiginél is nagyobb számban használják majd a területi és időkorlátok nélkül működő www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlap Ügyfélszolgálat oldalát – olvasható a heves.katasztrofavedelem.hu oldalán.
A sormunka ellátásának rendeletben meghatározott folyamata alapján amennyiben a tervezett sormunka a lakosokkal értesítők útján tudatott első és második időpontban meghiúsul, a kéményseprőipari szerv és az ingatlan használója harmadik időpontban állapodik meg. Ennek a harmadik kiszállásnak az időpontját van lehetősége a katasztrófavédelem ellátási területén élőknek online, az Időpontfoglalás űrlap kitöltésével és elküldésével megválasztani. (A gazdálkodó szervezetek ebben a kérdésben is a területen működő szolgáltatókhoz tartoznak!)

Archív Fotó:EH

A kéményseprő-ügyfélszolgálatra 2017 április végéig beérkezett 8 ezer 500 levél és e-mail összesen hetven százaléka – körülbelül hatezer levél – az elmaradt sormunka pótlására irányuló időpontegyeztetési-kérelem vagy megrendelés volt. Jelenleg ezek tizennégy százaléka érkezik az honlapon keresztül. Ugyanakkor a telefonon beérkező harmadik időpont és megrendelések ügyintézése a leghosszadalmasabb és legtöbb átkapcsolást igénylő ügyfélszolgálati feladat. Ezt az arány nagy valószínűséggel jelentősen javulni fog a honlapos online ügyintézéssel.

Az online űrlap elküldésével az ügyféligény és a munkavégzéshez szükséges adatok néhány másodpercen belül abba a megyébe és ahhoz a kéményseprőmesterhez érkeznek, aki az adott megyében a sormunkát tervezi. Az adatok ellenőrzése után már a megyei ügyfélszolgálatos kolléga keresi először telefonon, majd írásban is az ügyfelet a munka részleteinek egyeztetése és visszaigazolása céljából.

A további részleteket megtaláljátok a heves.katasztrofavedelem.hu oldalán.