Akiktől tudásunkat kapjuk – elismerésben részesültek pedagógusaink

A közeledő pedagógusnap alkalmából országgyűlési képviselői elismeréssel jutalmazták a nevelőket a városházán.

Az idei pedagógusnap alkalmából országgyűlési képviselői okleveleket adott át június 2-án a városházán egri és Eger környékbeli pedagógusoknak Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Az ünnepségen Martonné Adler Ildikó oktatásért felelős egri alpolgármester üdvözölte kollégáit, megköszönve nekik azt a munkát, amelyet a fenntartóváltás időszakában is magas színvonalon láttak el – írja a nyitraizsolt.hu.

Bíró Csaba, Gönczi Sándor, Kékesi László, Nyitrai Zsolt, Batári Antal, Petrovai Józsefné, Martonné Adler Ildikó, Fodor János, Bata Róbertné – Fotó: Nemes Róbert

Nyitrai Zsolt gratulált a pedagógusoknak ahhoz, hogy önzetlenül és kiválóan dolgoztak gyermekeink és az ország jövőjéért.
– Hazánkban 200 ezer szakember dolgozik ezen a fontos területen, ezért nem véletlen, hogy a kormány elsőként számukra dolgozta ki a pedagógus életpályamodellt, amely immár 4. évébe lépett – jelentette ki.
Hozzátette: 2010 és 2017 között átlagbérük mintegy 50 százalékkal lett, illetve lesz magasabb. A bérnövekedés a tanárok mellett érinti az óvodapedagógusokat, a logopédusokat, a fejlesztőpedagógusokat, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkező, bölcsődékben dolgozó szakembereket is.

Hangsúlyozta, az erkölcsi megbecsülés mellett ugyanis elengedhetetlen az anyagi elismerés is, hiszen gyermekeink jövője a tét.

Azt is elmondta, az oktatási kormányzat éppen azért alakította meg az oktatási kerekasztal intézményét, mert fontos céljuk, hogy megkönnyítsék, egyszerűbbé tegyék a tanárok munkáját.
– Feladatunk az is, hogy minél több fiatal válassza hivatásul a jövőben ezt a pályát. Önökön keresztül szeretném megköszönni az egész pedagógustársadalom kiváló munkáját, különösen azokét, akik Egerben és környékén oktatják, nevelik gyermekeinket az általános és középiskolákban, valamint a felsőoktatásban – mondta a képviselő.

Ezt követően Nyitrai Zsolt a pedagógusnap alkalmából kimagasló szakmai és közösségi ténykedésük elismeréseként országgyűlési képviselői oklevelet adott át Bata Róbertnének, Batári Antalnak, Bíró Csabának, Fodor Jánosnak, Gönczi Sándornak, Kékesi Lászlónak , valamint Petrovai Józsefnének.