Egy millió forint értékben 15 asztali számítógépet kapott a Közgé

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium hétfőn asztali számítógépekkel gazdagodott az Eger Sikeréért Egyesület segítségével az ERSTE Bank jóvoltából.

Soltész Gergő, az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnöke és Rozmán Éva, a gimnázium igazgatója a gépek átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatót hétfőn az iskolában.

Kovács Cs. Tamás, az egyesület titkára az Eger Hírek érdeklődésére elmondta, az ERSTE Bank jóvoltából, 15 db használt asztali számítógépet tudtak adományozni az iskola számára közel 1 millió forint értékben.
– Továbbra is egyik legfőbb célkitűzése az ESE-nek, hogy támogassuk a helyi oktatási-, nevelési intézményeket, az ott tanulókat. Az ERSTE Bank vezérigazgatója nemrég városunkban járt és ekkor jött az ötlet, hogy a bank által már használaton kívüli gépeket szívesen felajánlják valamely oktatási intézmény számára – jelentette ki.

Hozzátette, a „Közgében” jó gazdára találtak a gépek, hiszen az általános gimnáziumi informatikai tanulmányok mellett szakmai órákon is jó hasznát veszik a diákok, úgy, mint a logisztikai ügyintéző, pénzügyi és számviteli ügyintéző és turisztikai szervező- értékesítő szakokon.
– A jövőben is folytatjuk a helyi oktatási intézmények támogatását hasonló akciókkal – fogalmazott Kovács Cs. Tamás.