Slow Living: A nagybányai festőművészet örökségéből egy szelet Rómába került: Franco Nero és Kozma István találkozása

A Slow Art keresi azokat a ritka alkalmakat, amikor egy műalkotás vagy meghatározó művészeti pillanat igazi “Wow” érzést vált ki az emberekből. Most egy ilyen különleges találkozásról számolunk be.

A kortárs, azaz te meg én mindenről értesülünk ma, most, percről-percre, így egyre kevesebbet tudunk mélységében a dolgokról – olvasható a slowliving.hu oldalán.

Távolról szemléljük a világot, címszavak, leadek villanak fel másodpercenként. Pedig közelről minden más! A globális fogyasztói társadalom nagy, ránk zúduló információ áradatában elszürkülnek a színes jellemek. Miért is mondom ezt?

A műalkotás, mely ezentúl Franco Nero római otthonát fogja díszíteni… – Fotó: slowliving.hu

Mert az egri vártól pár lépésre a júliusi, akác illatú langyosságban összefutott két színes, pallérozott, sok árnyalatú jellem s valahogy az idő és az őszinte műveltség más megvilágítást kapott. Franco Nero világhírű, olasz színművész és Kozma István Egerben alkotó nagybányai festőművész találkozása ez. Sose beszéltek ezelőtt, mégis valami friss nosztalgia áradt a pillanatból, valahogy ettől a két embertől minden olyan személyes és ismerős lett a műteremben.

Hogy milyen volt a színész és a festő találkozása, kattintsatok a slowliving.hu oldalára.