Női kézi: A szünet után nem volt pardon

Értékes győzelmet szerzett idei első bajnoki mérkőzésén az Eszterházy KESC felnőtt együttese Hódmezővásárhelyen.

Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy KESC 25-33 (11-12)
NB I/B, nők, kelet, 1. forduló

Hódmezővásárhely, 150 néző

Vasárnap kora este megkezdte szereplését a 2017/2018-as másodosztályú bajnokságban az Eszterházy KESC felnőtt csapata. Hódmezővásárhelyen kezdődött a szezon, ahol a nyáron alaposan megerősödött ellenfél várt a lányokra.

Mindkét oldalon találhattunk hiányzókat. A mieinknél péntektől már teljes értékű edzésmunkát végzett a hosszú hónapok után felépülő Molnár Nikolett, de a játékra várni kell, így az EKESC hetese el sem utazott az alföldi városba. A hazaiaknál két személy, Deák Vivien sérülés miatt, míg a frissen igazolt, szerb Maja Mihajlov adminisztratív okokból nem léphetett pályára.

Az első félidő sok nehézséget hozott, és nagyon komoly izgalmakat. Mondhatni, amolyan vérbeli első bajnokit. Mindez látszott is Bocsi Szonjáék játékán, mert elég idegesen startoltak. Hogy ez a hosszú útnak, vagy az első bajnokinak tudható be, azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre észnél kellett lenni, mert húsz minutum után már hárommal vezettek a csongrádiak.

Megérdemelten győztek az egri kézis lányok (Fotó: EKESC)

Ezt követően, mégis megtört a jég, és szépen lassan kezdte átvenni a kezdeményezést a hevesi társaság. Két perccel a szünet előtt már plusz kettes állást jegyezhettünk, amit még ki tudott egyenlíteni a HLKC, de mivel Petrovics Gerdakét másodperccel a duda megszólalása előtt még be tudott piszkálni egy gólt, előnynél következhetett a térfélcsere.

Fordulás után aztán teljesen megváltozott a meccs

Az addig végtelenül szoros eredmény egy pillanat alatt egyértelművé vált, legnagyobb örömünkre a mieink egyre inkább kirajzolódó dominanciájának köszönhetően. A negyvenedik percben már hat góllal vezettek az egyetemisták, a közvetlen végjátékra fordulva, pedig még mindig sikerült tartani az említett előnyt. Debre Viktor és Rutka Péter alakulata erre még kettővel rá is pakolt, a végeredmény így már majdhogynem kiütésszerű sikerről árulkodik.

Megérdemelt győzelmet aratott idei első bajnoki mérkőzésén az Eszterházy KESC. Az egri szurkolók jövő hét szombaton már saját szemükkel is megtekinthetik tétmérkőzésen az idei csapatot, az Orosháza ellen pedig mindjárt rangadót rendeznek a Leányka úton.

További részletek az eszterhazykfsc.hu oldalon.