Megyei labdarúgás – Beérte a Tárkányt az Eger SE

Négy mérkőzést rendeztek szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban.

Az Eger SE a győzelem megszerzésének reményében utazott Hevesre, és Vígh Ferenc együttese el is hozta a három pontot – írja az Agriasport.

A megyeszékhelyiek 3-0-ra diadalmaskodtak házigazdáik felett.

A sikerből alaposan kivette a részt Fekete Viktor, aki két találata mellett gólpasszal is segítette csapatát. A 20. percben szerezte meg a vezetést az ESE, Fekete átadását Vajda juttatta Horváth Péter kapujába. Bő negyedóra múlva Fekete megpattanó lövése jutott át a gólvonalon. A találkozó a 82. percben dőlt el, akkor Debreceni indítása után Fekete Viktor lőtte ki a hosszú sarkot. Nem volt sallangmentes az egriek játéka, a Hevesnek volt lehetősége a szorosabb eredmény elérésére is, ám Bollók remek védésekkel mentette meg a piros-kékeket a góltól.

A játéknap rangadóját Boldogon rendezték. A remeklő újonc és a hibátlan Felsőtárkány ütközete a hajrában pörgött fel. A 75. minutumban Montvai góljával vezetett a Tárkány, azonban a lefújás előtt nem sokkal Jáger egalizált. Győzelmével az Eger SE pontszámban beérte a döntetlenező tárkányiakat.

A Maklár Bélapátfalváról távozott győztesen, míg a Füzesabony otthon verte az Andornaktályát. A megyei II. osztályban színvonalas meccsen játszott 1-1-es döntetlent a Markaz ellen az Eger SE II.

Szombati eredmények:

Megyei I. osztály, 4. forduló

Hevesi LSC – Eger SE 0–3 (0–2)
Heves 120 néző. Játékvezetők: Debreczeni K. (Nagy P., Májer K.).
Heves: Horváth P. – Berecz D., Vernyik, Somodi, Vágó, Szabó G., Kiskartali (Volyák), Ádám, Nagy L. (Besenyei Zs.), Besenyei F., Ludányi. Játékos-edző: Besenyei Ferenc.
Eger SE: Bollók – Mikolka (Dobos), Komlósi, Lakatos. Titkó (Antal), Debreceni, Busai, Gresó (Palágyi), Benke, Vajda, Fekete V. (Balogh M.). Játékos-edző: Vígh Ferenc.
Gólszerzők: Fekete V. 2 (39., 83.), Vajda (19.)

Boldog – Beton-Termék Felsőtárkány 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Jáger (87.) illetve Montvai (75.)

Bélapátfalva – Maklár 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Malacsik (41.) illetve Nagy G. (31.), Szabó R. (84.), Kovács Z. (90.)

Füzesabony – Marshall-ASE 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Kovács R. (8.), Gallik (90.)

Megyei II. osztály, 3. forduló
Keleti-csoport
Egerszólát – Domoszló 2-0 (1-0)
Poroszló – Detk 1-2 (1-2)
Kömlő – Tiszanána 5-1 (3-1)
Eger SE II – Markaz 1-1 (0-1)
Kisköre – Andornaktálya 4-1 (1-0)
Tarnalelesz – Mátraballa 0-5 (0-3)
Nyugati-csoport
Petőfibánya – Visonta 0-1 (0-1)
Zagyvaszántó – Apc 4-1 (3-0)