Újabb együttműködési megállapodást kötött az Egri Törvényszék

Szerdán a „Nyitott bíróság” program keretében az Egri Törvényszék és az Egri Tankerületi Központ együttműködési megállapodást kötött. A szerződést dr. Nyiri Beáta az Egri Törvényszék elnöke és Ballagó Zoltán az Egri Tankerületi Központ igazgatója ünnepélyes keretek között írta alá.

A megállapodás célja, hogy a tankerületi központ által fenntartott intézmények tanulói megismerjék az igazságszolgáltatás rendszerét, a bíróságon folyó munkát – tájékoztatott Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.  A törvényszék elsődleges célja, hogy minden középiskolás megismerje alapvető jogait, kötelezettségeit és megfelelő tájékoztatást kapjanak az őket érintő jogi problémákról. A megállapodás prevenciós célt is szolgál, a fiatalok mindennapjaiban jelen lévő veszélyekre is felhívja figyelmet. Ilyenek az internetes bűncselekmények, a közösségi oldalak használatához kapcsolódó visszaélések vagy a diákmunka.

A megállapodás alapján lehetőség lesz arra is, hogy a tanulók közösségi szolgálatot teljesítsenek a bíróságon.

Az országban ez az első ilyen együttműködési megállapodás törvényszék és tankerületi központ között. Az aláíró felek biztosították egymást arról, hogy különös figyelmet fordítanak a fenti nagyon fontos célok teljesítésére.

Az Egri Törvényszék a társadalmi kapcsolatai erősítésére, és a közösségi szerepvállalás keretében korábban már több együttműködési megállapodást is kötött például az egri Civil Információs Centrummal vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel.