Lépjen kapcsolatba velünk

Csatasorban a gépek – a Városgondozás kemény télre készül

Csatasorban a gépek – a Városgondozás kemény télre készül

Speciális szóróanyaggal, ügyeleti rendszerrel és naprakész információkkal segíti az egrieket a cég az elkövetkezendő hónapokban.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Speciális szóróanyaggal, ügyeleti rendszerrel és naprakész információkkal segíti az egrieket a cég az elkövetkezendő hónapokban.

Hóügyeleti szemlét tartottak a Városgondozás Eger Kft. telephelyén hétfőn délelőtt, ahol a géppark megtekintése után a tanácsteremben tartottak sajtótájékoztatót. Forgó János, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nagy télre készülnek.

A hókotró gépek társaságában tartottak sajtótájékoztatót a Homok utcában – Fotó: Nemes Róbert

– Rendkívüli időjárási viszonyok alapján állítottuk össze a téli tervünket. A téli időszakban a feladatainkat az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés szabályozza és ennek keretében végezzük tevékenységünket – fogalmazott Forgó János.

Kiemelte, társaságuk 4 nagy géppel, 7 kisebb méretűvel és 8 kézi hómaróval rendelkezik. Ügyeleti rendszerüket úgy dolgozták ki, hogy az intenzívvé váló havazás kezdetétől egy órán belül el tudjanak indulni a gépek.

Az igazgató elmondta, a havazás ideje alatt végig helyszíni ellenőrzéseket fognak tartani. Főként a kritikus útszakaszokat emelte ki, mint a fő közlekedési utak, meredek, kanyargós útszakaszok, illetve a mentők, tűzoltók főbb útvonalai.

– Ami a belvárost illeti, egy speciális folyékony szóróanyaggal szeretnénk kezelni az utcákat, ami nem olcsó, de a Dobó tér és környéke, a becsatlakozó utcák, mindenképpen megérdemlik azt, hogy normális útviszonyokat tudjunk teremteni – tette hozzá Forgó János.

A gépek felsorakoztak – Fotó: Nemes Róbert

Elhangzott, a Városgondozás Egerért honlap némileg átalakul, megújul, hiszen a téli időszakban naponta friss, hasznos információkkal, valamint meteorológiai jelentéssel is részletesen tájékoztatják a város lakóit.

Nagy Ildikó városüzemeltetési ügyintéző elmondta, nem tudnak mindenhol egyidejűséget biztosítani, hiszen több mint 120 kilométer úthálózat tartozik hozzájuk.
– A beavatkozás minősége függ a hóesés intenzitásától, az időjárási körülményektől. A lakóutak utolsó körösek, így kérjük az ott élők türelmét és együttműködését – jelentette ki.

Elhangzott, szoros napi kapcsolatban lesz a Városgondozás a társszervekkel, úgy mint a közút, a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem.

Munkára készen – Fotó: Nemes Róbert

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL