Csapjatok a húrok közé a Kepesben!

Rengeteg hangszerrel telt meg a Kepes Intézet kedden délelőtt, ahol többek között dobot, gitárt és zongorát is kipróbálhattok egészen november 18-ig. Irány a Kepes és Hangszert a kézbe!

A 350 négyzetméteres zenei játszótér és hangszerkiállítás több részből áll: dob és ütőhangszerek, gitárok és basszusgitárok, billentyűs hangszerek, elektronikus zenei szegmens és a stúdiós szekció. Egész napon át tartó előadások és koncertek szerepelnek a részletes programkínálatban.

DJ-k is lehettek pár percre – Fotó: Nemes Róbert

A Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának támogatásával, és a Hangszeresek Országos Szövetségének szervezésében megvalósuló Hangszert a kézbe olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, mely a fiatal korosztály figyelmét szeretné ráirányítani a zenélésre és a könnyűzene tanulásra.

Könnyű volt belemerülni… – Fotó: Nemes Róbert

A november 18-ig tartó esemény ingyenesen látogatható

Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program megvalósításáért felelős kollégium vezetője a megnyitón kiemelte a példátlan összefogást, amelynek köszönhetően megvalósult a Hangszert a kézbe sorozat. Ismertette az eddigi mérleget: Eger segítségével hamarosan elérik a 30 ezer látogatót.

Balogh Géza, Bajnai Zsolt és Rázsi Botond – Fotó: Nemes Róbert

Balogh Géza, a Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke is méltatta az Egri Kulturális és Művészeti Központ nyújtotta segítséget, továbbá a Kepes Intézetet, hogy a helyszínt biztosították. Szerinte mindennél fontosabb, hogy ilyen sok mosolygós arcot láthat, akik miután hangszert fognak a kezükbe, talán részesei lesznek a következő muzsikus generációnak.

A megnyitót követően a fiatal érdeklődők azonnal lecsaptak a hangszerekre.

A Evenetusos diákok figyelmét a billentyűs hangszerek és dobok keltették fel leginkább – Fotó: Nemes Róbert
A 14 éves Natasa csak a hegedű miatt jött el a kiállításra, nagyon szeretne megtanulni hegedülni – Fotó: Nemes Róbert
Jól áll a fiatal srác kezében a gitár – Fotó: Nemes Róbert
Sokan választották a zongorát – Fotó: Nemes Róbert
Nem csak a legfiatalabbakat vonzotta a program – Fotó: Nemes Róbert
Füles is járt a hangszerek mellé – Fotó: Nemes Róbert