Menő vállalkozók adtak tuti infókat a fiataloknak

A már befutott emberek beszéltek, a fiatalok pedig hallgatták, mi lehet a siker receptje. Elindult a Fiatal Vállalkozói Napok.

Az előadók pedig ismert és sikeres vállalkozók, üzletemberek, szakemberek, akik arról beszélnek majd, hogy miként érdemes felkészülni az induláskor, melyik útra lépjenek, milyen stratégiát kövessenek azok, akik az üzleti életben saját céggel gondolnak érvényesülni.

Telt ház várta az előadókat – Fotó: Nemes Róbert

Az Eszterházy Károly Egyetem Líceumának Kápolna termében megrendezett megnyitón Habis László polgármester elmondta, egy olyan városnak, mint Eger, amelynek a közszolgáltatások széles körét kell hogy nyújtsa, hallatlanul fontos, hogy egészséges gazdasági szerkezete legyen, és több lábon álljon a gazdasága.
– Eger sok sikert elért az utóbbi időszakban, de a középvállalkozások még nem elég erősek. Ezért a város többféle eszközzel segíti a kisebb vállalkozásokat, például elindítottuk az EgerHitel programot – tette hozzá. Kifejtette, hogy idén 15 millió forintot különítettek el arra, hogy a fiatal vállalkozókat támogathassák, mentorálhassák és tanácsokat adhassanak nekik.

dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora köszöntötte a hallgatóságot – Fotó: Nemes Róbert

Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, az egyetem támogatja az okos elképzeléseket.
– Az az álmunk, hogy közösen a várossal olyan helyet hozzunk létre, ahol a kisvállalkozók és a fiatal vállalkozók le tudnak telepedni, és az egyetem segítené őket szaktanácsokkal, informatikával – zárta gondolatait.

A megnyitó után telt ház előtt zajlottak az előadások. IT szakemberek, ismert borászok és neves vállalkozók mondták el a fiataloknak, mi kell ahhoz, hogy ők is sikeresek legyenek az életben.

A ingyenes rendezvény szerdán is folytatódik az egyetemen, érdemes benézni. Bővebb információt ITT találtok!