Szociális munka napja: megyénk szociális dolgozóit köszöntötték

A Szociális munka napja alkalmából köszöntötték a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban rendezett ünnepségen, hétfőn.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntőjében méltatta a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját, kiemelve, hogy az év 365 napján – és sokan közülük egy életen át –  segítenek másokat.
– Egy idős ember, egy rászoruló gyermek, vagy fogyatékos embertársunk támogatása sosem csak arról az emberről szól, hanem mindig családok, hozzátartozók segítését is jelenti. Így közvetve pusztán Heves megyét érintően sok-sok ezer honfitársunk életére kihat az Önök munkája – húzta alá a kormánymegbízott.

A hála szavait tolmácsolták az ünnepségen (Fotó: Gál Gábor)

Heves megyében, állami fenntartású intézményekben 1110 fő dolgozik, akik több mint 1500 idős, fogyatékossággal élő, pszichiátriai, illetve szenvedélybetegről, valamint közel 500 gyermekről, fiatal felnőttről gondoskodnak.

Az ágazatban dolgozók szerepét hangsúlyozta Benedek István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese. Mint mondta, „köszönetet mondunk azoknak, akik feltétel nélkül tudnak hozzáállni, odafordulni embertársainkhoz… az emberarcú törődésre és segítésre ott van a legnagyobb szükség, ahol sokszor elkeseredettség, kilátástalanság uralkodik”. Emlékeztetett: a szociális ágazatban 2013-hoz képest 2018-ra 62 százalékkal emelkednek a bérek.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége által szervezett ünnepségen 13, a megyében dolgozó szakember példamutató munkáját ismerték el.

Borítókép: Pixabay/maxlkt