Újabb szak indul az Eszterházy Egyetemen!

Alig két hete adtunk hírt arról, hogy az  Eszterházy Károly Egyetemen a következő tanévtől gyógypedagógia szak indul. A paletta tovább bővül: az egyetem ma bejelentette, szociálpedagógia mesterszak is indul 2018 szeptemberétől.

Az egri szociálpedagógia mesterszak a magyarországi szociális-gyermekvédelmi és köznevelési intézmények igényeinek megfelelően dolgozta ki képzési portfólióját, így az itt megszerzett diploma széles körűen felhasználható, biztos karrier lehetőséget biztosít.

Dr. Hadnagy József, Szociálpedagógia Tanszék (b) és dr. Dávid Mária, Pszichológia Tanszék (Fotó: Szántó György)

Az egri mesterképzést elvégzők legfőképp szakértői, tanácsadói, kutatói, döntéshozói, tervezési és irányítási feladatokat láthatnak el. Terepgyakorlatokat a tanszék kiterjedt kapcsolatainak köszönhetően Egerben és környékén, de az ország egész területén végezhetnek a hallgatók a köznevelés, szociális és a gyermekvédelem bármely területén. Emellett a szakot gondozó szociálpedagógia tanszék nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik a külföldi tanulást, és ösztöndíjak elnyerését is – részletezte az egyetem.

A magas óraszámú kutatásmódszertan felkészíti a hallgatókat a későbbi doktori tanulmányokra, amennyiben ilyen aspirációik vannak.