Jelnyelvi tolmácsszolgálat – a gyógyító munkát segítik az egri kórházban

Jelnyelvi tolmács eddig is kérhető volt a kórházban, a lehetőségek hamarosan tovább bővültek, ami jó hír a siket és nagyothalló betegeknek.

A halláskárosultak helyzetére, ápolására, a velük való kommunikációra hívták fel a figyelmet a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége megyei szervezetének munkatársai a Markhot Ferenc Kórházban kedden. A szervezet tagjai a neurológiai, a belgyógyászati és a sürgősségi osztály orvosaival konzultáltak a siketek, nagyothallók gördülékeny kommunikációja érdekében – mondta el  Domboróczki Tamásné megyei titkár az EgerTv-nek.

Előfordul, hogy a siket, nagyothalló páciens jelnyelvi tolmáccsal érkezik a kórházba, de mint megtudtuk, jelnyelvi tolmácsot a kórház is biztosít igény esetén, így segítve az akadálytalan kommunikációt. Ez hamarosan bővül, hiszen nem csak munkanapokon, hanem azon túl is elérhető lesz a segítség a Grátisz Jelnyelvi Tolmácsszolgálatnak köszönhetően, melynek elérhetősége már megtalálható a fenti osztályokon.

Az EgerTV riportja:

Hazánkban több mint 60 ezer hallássérült és több mint 10 ezer siket ember él, az Országgyűlés november 9-ét a magyar jelnyelv napjává nyilvánította Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Tapolcai Gergely képviselő javaslatára.

Borítókép: jelnyelv.hu