Szakadás előtt az egri Jobbik?

Pattanásig feszült a helyzet a Jobbik egri szervezetében, a párt néppárti fordulatát elutasítók csak arra várnak, hogy valaki felemelje a nemzeti radikális zászlót, és szakítanak Vona Gáborékkal – adta hírül a Magyar Idők szerdán.

– Ha Morvai Krisztina, Toroczkai László, Novák Előd vagy Gaudi-Nagy Tamás azt mondaná, álljunk fel, nem haboznánk – nyilatkozta a lapnak a Jobbik egri alapszervezetének alelnöke annak kapcsán, hogy a hevesi megyeszékhelyen kettészakadhat a párt.

Völgyi Sándor szavaiból kiderült: egyre nagyobb a szakadék a párt régi, radikális vonalát követők és az új, néppártosodást támogató tagok között.
– A tagság közel nyolcvan százaléka nem ért egyet a Jobbikban jelenleg végbemenő folyamatokkal. Nem tartom kizártnak, hogy záros határidőn belül kettészakadhat az egri tagság, és a régiek felállnak – vélekedett az alelnök a Magyar Időknek. Völgyi Sándor úgy tudja, nemcsak a megyeszékhelyen, de egész Hevesben ez a jellemző. Alapszervezetek szűnnek meg, és akik még tartják magukat, várakoznak. – Arra várnak, hogy a radikális vonalat képviselő, prominens jobbikosok közül valaki jelt adjon – hangsúlyozta.

A Magyar Időknek nyilatkozó Tóth István, a Jobbik önkormányzati képviselője másként értékelte a helyzetet, szerinte minden a legnagyobb rendben van Egerben, a párt tagságában egység van. Hasonlóan fogalmazott Dudás Róbert Heves megyei elnök is.