Lépjen kapcsolatba velünk

A 2017-es Mikulás járat csúcsot döntött

A 2017-es Mikulás járat csúcsot döntött

A program nagy sikert aratott, ahová nemcsak a környékbeliek jöttek el, hanem messzi tájakról is felkeresték erdeinkben a Mikulást.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás… hangzott el sok-sok csillogó szemű gyermek énekében, akik Mikulás járatainkkal indultak a nagyszakállúhoz. A program nagy sikert aratott, ahová nemcsak a környékbeliek jöttek el, hanem messzi tájakról is felkeresték erdeinkben a Mikulást.

Forró teával, szaloncukorral, gyümölccsel várták a gyerekeket, akik a Mikulás felkeresésre a kisvonatot választották. Mátrafüreden a gyerekek felszállhattak a Mikulás hajtányára. Felsőtárkányba pedig a nagyszakállú szánjával érkezett. Szilvásváradon is sokan volt kíváncsiak a Gloriett-tisztáson lévő Mikulás kuckóra – tájékoztatott Vigh Ilona, az EGERERDŐ Zrt. közjóléti és turisztikai előadója.

Fotó: Nemes Róbert

Összesen 2300 fő utazott a járataikon (Gyöngyös, Felsőtárkány, és Szilvásváradi helyszínen) a 4 napos program alatt, ami az előző évekhez képest kimagasló eredmény. Kisvasúti üzemük ez évi utaslétszáma elérte a 350 ezer főt. Ennek örömére egy ajándékcsomaggal leptek meg egy kedves családot.

A következő évben induló vasúti fejlesztéseknek köszönhetően bíznak abban, hogy jövőre már a 400 ezredik utas köszöntheti a Mikulást.

Fotó: Nemes Róbert

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL