Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Emma

Sötét
Fény

Még alacsony az influenza aktivitás megyénkben

Még alacsony az influenza aktivitás megyénkben

Az Influenza Figyelőszolgálat résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2017. december 11. és december 17. között 115 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az Influenza Figyelőszolgálat résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2017. december 11. és december 17. között 115 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedéseket a HMKH Egri, a Füzesabonyi és a Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentették.

Az 50. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult:
• A betegek 26,1%-a 14 éven aluli korcsoportból került ki. A megbetegedések 21,8%-a a 3-5 évesek, 4,3%-a a 6-9 évesek korosztályát érintette. A 0, az 1-2, és a 10-14 évesek korcsoportjából nem jelentettek megbetegedést.
• A 14 éven felüliek közül került ki a betegek 73,9%-a. Ezen belül 17,4% a 15-24 évesek, 4,3%-a a 25-34 évesek, és 52,2%-a a 35-59 évesek korosztályába tartozott. A 60 éven felüliek korcsoportjából megbetegedést nem jelentettek.

Archív fotó: EH

Heves megyében az 50. héten a 100.000 lakosra jutó, influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek aránya 36 százezrelék, ami ún. járvány-küszöb érték (150 százezrelék) alatti, alacsony influenza aktivitást mutat – olvasható a kormanyhivatal.hu oldalon.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról az 50. héten nem érkezett jelentés.

Az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás. Javasolt az oltás mielőbbi beadatása, hogy a védettség minél előbb kialakulhasson. Az emberi szervezet immunizálásához 10-14 napra van szükség.

Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár körlevelében tájékoztatott arról, hogy az Egészségügyért Felelős Államtitkárság döntése alapján térítésmentes influenza elleni védőoltásban részesíthetők a köznevelési intézmény dolgozói is. A védőoltás beadása a háziorvostól kérhető.

A köznevelési intézményben dolgozók részére biztosított térítésmentes védőoltási lehetőségről a Járási Népegészségügyi Osztályok hivatalos tájékoztatást küldtek az érintett köznevelési intézmények és a háziorvosok részére. A kockázati csoportba tartozó személyek számára a 3FLUART és VAXIGRIP térítésmentes influenza elleni oltóanyagok már elérhetők megyénk háziorvosi praxisaiban.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL