Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Márk

Sötét
Fény

Felvételi: ki számít hátrányos helyzetűnek?

Felvételi: ki számít hátrányos helyzetűnek?

Ki kaphat többletpontot a 2018-as felvételin hátrányos helyzet alapján? Milyen dokumentumokkal kell bizonyítani a hátrányos helyzetet?

Ez a cikk több, mint 6 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ki kaphat többletpontot a 2018-as felvételin hátrányos helyzet alapján? Milyen dokumentumokkal kell bizonyítani a hátrányos helyzetet? – olvasható az eduline.hu oldalán.

Önmagában az, hogy valaki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, még nem jelenti azt, hogy hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, ezért önmagában még nem jár többletpont a 2018-as felvételin – hívja fel a jelentkezők figyelmét a Felvi.hu.

„A felsőoktatási felvételi eljárás során csak a jegyző vagy az illetékes gyámhatóság olyan igazolása, illetve határozata fogadható el, amelyben egyértelműen megállapítják, hogy a jelentkező hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű (tehát ha a határozat csak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt állapít meg, akkor az nem fogadható el hátrányos helyzet igazolásaként)” – írják.

További fontos feltétel, hogy hátrányos helyzetnek a felvételi tájékoztató megjelenése és 2018. július 11. közötti valamely időtartamban kell fennállnia.

A 2018-as felvételiről itt találjátok az edulin legfrissebb cikkeit.

Továbbiak Oktatás kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL