Lépjen kapcsolatba velünk

Hamarosan indul! Félszáz program az Egri Tavaszi Fesztiválon

Hamarosan indul! Félszáz program az Egri Tavaszi Fesztiválon

Március közepén az Egri Csillag fellövésével kezdődik el a már nagyon várt Egri Tavaszi Fesztivál. A rendezvény május elsejéig számos programot kínál, minden generációt megszólítva.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Március közepén az Egri Csillag fellövésével kezdődik el a már nagyon várt Egri Tavaszi Fesztivál. A rendezvény május elsejéig számos programot kínál, minden generációt megszólítva.

Kiállítás, koncert, film, zenei, tánc- és színházi produkció, képzőművészeti program. Elég színesre sikeredett az idei programkínálat, bőséges választékkal várja közönségét az Egri Tavaszi Fesztivál.

– A fesztivál ezúttal is a „Csillagtól csillagig” mottó jegyében szerveződött, azaz továbbra is hangsúlyosan kötődik Eger borkultúrájához – mondta el Antal Anett, az eseményt szervező Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Fotó: Nemes Róbert

– A március 15-én az első palack 2017-es évjáratú Egri Csillag felnyitásához kapcsolódó rendezvénnyel induló és az ugyancsak hagyományos Egri Csillag Weekenddel záruló rendezvénykavalkád minden korosztályhoz és érdeklődési körű látogatóhoz szól – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Bor, hungarikumok, koncertek – programok városszerte

Ez utóbbit rendkívül fontosnak tartja Martonné Adler Ildikó alpolgármester, aki arra is rámutatott, a város valamennyi kulturális intézménye, és számos egyesület vett részt a programok kialakításában, összefogásuk eredménye a sokszínű, változatos kikapcsolódást ígérő rendezvény.

Lőrincz György, Martonné Adler Ildikó és Paulikovics Ildikó a sajtótájékoztatón (Fotó: Nemes Róbert)

A több mint 50 programból álló gasztrokulturális fesztivál első napja felvonulással indul a vártól a Líceumig. E program keretében 15 borászat több mint 30 bora ízlelhető meg, bemutatkozik a 2017-es évjáratú Egri Csillag valamint idén először Egri Bikavérek is részt vesznek a kóstolón, ugyanis – ahogyan Lőrincz György az Egri Borút Egyesület elnöke fogalmazott:

„eljön az a pillanat, amikor egy szép vörösbort is megkíván az ember”.

Március 21-én a várban az Egri Bikavér hungarikummá nyilvánításának egyéves születésnapjáról emlékeznek meg, de újdonság és sok érdekességet tartogat a két nappal később kezdődő Hungarikum Piknik is. A hungarikumok seregszemléjének március 23. és 25. között a Szépasszonyvölgy ad otthont, ahol egy-egy borászat lesz majd egy-egy hungarikum „házigazdája”, és szó lesz a hungarikumok szerepéről a turizmus fejlesztésében – hangsúlyozta Paulikovics Ildikó, a Kulturma Vársomarketing Csoport szakmai vezetője.

A fesztiválon fellép például Tóth Vera, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Magyar Állami Népi Együttes, a Csík Zenekar, a Honeybeast, áprilisban zenél majd a Deák Bill Blues Band. Számos program lesz tehát a városban, miközben az utcákon, a tereken, a bevásárlóközpontokban rögtönzött fesztivál előadásokba botlik az érdeklődő. Részletes programot a rendezvény honlapján, ide kattintva találtok, de érdemes követni az EgerHírek programajánlóját is.

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL