Három Királyfi, Három Királylány: magasban az egri gyerekek is

A Családok évének kiáltották ki az ideit. Ennek örömére a Három Királyfi, és Három Királylány Mozgalom országos rendezvényt hirdettek, melyhez Eger is csatlakozott.

A cél nem más volt, mint megdönteni az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját, és persze felhívni a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára és semmivel sem pótolható örömére. Ezért aztán országszerte tizennégy településen március 11-én vasárnap 11 órakor szüleik, nagyszüleik segítségével a magasba emelkedtek a gyerekek. Egerben az Agria Park adott otthont a sokakat megszólító, megmozgató rendezvénynek, a gyerekek élvezték a különböző programokat, melyekkel kedveskedtek a szervezők. A rendezvény után összesített adatokból kiderült, száznyolcvan (!) gyermek volt a levegőben.

Családbarát munkahelyeket, üzleteket, éttermeket!

A Három királyfi és három királylány mozgalom célja, hogy megszülessenek a tervezett gyerekek, ezért gyerekbarát munkahelyek, éttermek, üzletek kialakításában igyekeznek segítséget nyújtani. Azok a települések, ahol működik ilyen szervezet, tavaly megkapták a Családbarát Város-címet, így Eger is. Nem véletlen, hogy a rekordkísérlet előtt a gyakorló nagypapa, Habis László polgármester köszöntötte a piciket és szüleiket, nagyszüleiket.  (A mozgalom március 23-án az egri Hotel Flórában azokat szólítja meg, akik a termékenységről és az esetleg problémákról szeretnének többet tudni.)

Nemes Róbert fotóinak köszönhetően mutatjuk, milyen volt az egri helyszín: