Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Emma

Sötét
Fény

Háromszoros forgalmat hoz a hosszú hétvége – Eger újra az élmezőnyben

Háromszoros forgalmat hoz a hosszú hétvége – Eger újra az élmezőnyben

Háromszoros forgalmat hoz a négynapos pihenés egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak.

Ez a cikk több, mint 6 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Háromszoros forgalmat hoz a négynapos pihenés egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak. A szállásfoglaló oldal programkínálata közül az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő a legkeresettebbek.

A hosszú hétvégék mindig beváltják a turisztikai szereplők reményeit: a közelgő ünnepre már most háromszoros a foglalások száma az egyébként ilyenkor szokásosnál – írja a szállás.hu. A négynapos pihenő alkalmából jellemzően 52 ezer 600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes” márciusi hétvégéhez képest. A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, ők valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért. „A négynapos szünidő a hosszabb üdüléseknek kedvez, a tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen, és jellemzően többedmagunkkal érkezünk, az átlagos vendégszám 2,9” – ismertette a részleteket Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az érintett időszakra egyébként a legnagyobb költés 1 millió, még a legalacsonyabb 2 500 forint.

A jól bevált wellness-szállókat keressük Budapesten, Egerben és Hajdúszoboszlón

A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet. Megyéink közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból. A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de a térségnek is gyümölcsöző lehet: a Szallas.hu adatai szerint ilyenkor akár 35 százalékkal is megnőhet a szálláshelyek közelében lévő programokra szóló kedvezménykuponok letöltése a weboldalukon. A legnépszerűbb ajánlatok toplistájának élén az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és Hévízi Tófürdő sorakoznak.

„Az időjárás kegyes lesz a vendégekhez, ami az élményturizmusra is kedvezően hat, ilyenkor ugyanis megnő a kereslet a szabadtéri programok iránt” – tette hozzá a marketing szakember. A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy lesznek, akik külföld felé veszik az irányt a szünidőre; Zakopane, Prága és Donovaly számíthat a legtöbb magyar turistára.

Top 10 program a foglalók körében

Egri vár
Miskolctapolca Barlangfürdő
Hévízi Tófürdő
Festetics-kastély
Zsolnay Kulturális Negyed
Zalakarosi Fürdő
Harkányi Gyógyfürdő
Tropicarium
Reptár – Szolnoki repülőmúzeum
Gödöllői Királyi Kastély

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL