Közhírré tétetik: kihagyhatatlan a KisEgér Fesztivál!

A Zemplénen innen, a Mátrán túl, a káprázatos Bükk-vidék lábainál lesz a KisEgér Fesztivál – egy hétig a gyerekek kedvében járva, sok-sok programot kínálva.

Első alkalommal szervezi meg az Egri Kulturális és Művészeti Központ a KisEgér Fesztivált. Az egy hétig tartó, május 26-án kezdődő és június 3-ig tartó rendezvénysorozatot Halász Judit „Csiribiri” koncertje nyitja, melyet másnap a gyereknap követ.

A Városi Gyereknap ebben az évben IZGIland – Játékbirodalom nevet kapta, hiszen 10 és 16 óra között Jancsi és Juliska meseösvénye, élmény attrakciók, ügyességi- és interaktív játékok, zene, tánc, színház, sport, készségfejlesztő játékok, különleges programok várják kicsiket, nagyokat 0-99 éves korig.

Május 28-tól a fesztivál keretében különböző attrakciókra kerül sor a belvárosban, 16.30-tól pedig a Sebaj Színház adja elő Az égig érő paszulyt. Május 29-én a Harlekin Bábszínház flashmobja és előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat, másnap Sarkadi Bence marionett mester bűvöli el a közönséget. Május 31-én Fabók Mancsi Bábszínháza mutatja be nekünk a Székelymenyecske meg az ördög történetét a Széchenyi utcán.

Idén 25. alkalommal szervezi meg az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Gyermekbábosok Országos Fesztiválját, így a KisEgér Fesztiválnak is kiemelt művészeti ága a bábművészet. 

Június 1-től a gyermekbábosok versenye mellett Lénárt András bábművész előadása, The Biebers koncert és bábos felvonulás várja a szórakozni vágyókat. A fesztivál zárásaként június 3-án a Gárdonyi Géza Színházban a Honvéd Táncszínház mutatja be Csipkerózsika történetét.

A fesztiválról tájékozódni a művészeti központ honlapjára kattintva.