Harmadik szülinapját ünnepli az Egri Road Beatles Múzeum

Koncertekkel, filmvetítésekkel, tombolával és egy fantasztikus szülinapi tortával ünnepli megnyitásának harmadik évfordulóját az Egri Road Beatles Múzeum. A május 25-én pénteken és május 26-án szombaton megrendezett programokra minden rajongót szeretettel várnak.

A két napos szülinapi buli május 25-én, pénteken 18 órától kezdődik az Érsekkert Zenepavilonjánál. A megnyitó után ingyenes koncertek várják a Beatles rajongókat. Az este első részében vendégfellépők közreműködésével Beatles dalokat hallhat majd a közönség, majd a Columbia Brass fúvósaival kiegészülve ad fergeteges koncertet az Albatross zenekar. A szervezők szándéka szerint pénteken egészen fél kilencig tart a program.

Másnap, május 26-án 13 órától már a múzeumnak otthont adó Korona Hotel Attila termébe várják a közönséget. A jelképes 400 forintos belépőért filmvetítéseken lehet részt venni: felelevenítik majd a tizenöt évvel ezelőtti McCartney koncertet és megemlékeznek a The Beatles egyetlen eredeti dupla albumaként számon tartott, gyakran Fehér Albumnak nevezett kiadványáról is. Aki ezen a napon ellátogat a rendezvényre, az tombolasorsoláson vehet részt és megkóstolhatja a múzeum szülinapi tortáját is.

A Kelet-Közép Európai régió egyetlen Beatles gyűjteményét szombaton ötszáz forintos kedvezménnyel lehet megtekinteni. A pincétől az emeletig majd 2000 tárgyi emléket felvonultató múzeum a mai kornak megfelelő technikai színvonalon vezeti be a látogatót a zenekar világába. Filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek tekinthetők meg egyetlen gombnyomásra, illetve a fejhallgatón keresztül belehallgathat a látogató a The Beatles műveibe. A vitrinekben pedig korabeli sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok várják a látogatókat és még sok minden más, amiért érdemes felkeresni a múzeumot.

A szervezők meglepetéssel is készülnek a rajongóknak: június 1-től ugyanis az Eger városkártyával kedvezményesen látogatható a tárlat, sőt az egri tanintézmények hallgatói a diákigazolványuk felmutatásával még a hagyományos diákjegynél is olcsóbban nézhetik meg az Egri Road Beatles Múzeumot.