Nem gyógyulnak az ellenzéki sebek

A Jobbik frakciója kizárta Dúró Dórát, az eddig LMP-s Róna Péter pedig maga döntött a távozás mellett. A Lehet Más a Politika frakcióvezető-helyettese szerdán Egerben járt, városunkban nyilatkozott a fennálló problémákról.

Schmuck Erzsébet azt mondta, minden probléma arra vezethető vissza, hogy miközben pártjának kongresszusa úgy határozott, hogy mind a 106 egyéni választókörzetben önállóan indulnak, addig a társadalom részéről az ellenzéki összefogást sürgető erőteljes nyomás érződött. Ahogy a TV Eger kamerája előtt fogalmazott: ebben a kettős helyzetben vergődött az LMP. Schmuck Erzsébet egyébként személyesen is sajnálja, hogy a neves közgazdász, Róna Péter távozik a pártból, egyúttal reméli, hogy többen már nem követik a példáját.

A Magyar Narancs írta meg elsőként, hogy az LMP kampányfőnökének felbérelt Ron Werber nem kapta meg a neki járó több mint 10 millió forintot, illetve sorozatos szerződésszegést tapasztalt munkája idején. Komlósi Csaba, a párt egri önkormányzati képviselője nem kommentálta a híreket, csupán annyit mondott: majd a bíróság eldönti, hogy kinek van igaza.

Azt pedig a Jobbikhoz közelálló Alfahír írta meg, hogy a párt frakciója kizárta soraiból Dúró Dórát, mivel a már évekkel ezelőtt lemondatott Novák Előd felesége nyíltan kiállt Toroczkai László ásotthalmi polgármester mellett, az új elnökkel, Sneider Tamással szemben.